Modul de preparare:
1. Scoateți iaurtul din frigider, pentru a ca acesta să fie de temperatura camerei.
2. Turnați laptele peste 30 gr. de gelatină și lăsați pentru 10 minute.
3. Puneți laptele la foc și încălziți fără a-l fierbe, amestecând până gelatina se va topi.
4. Luați laptele de pe foc și lăsați un pic să se răcească.
5. Mixați iaurtul cu mixerul, adăugați sucul de lămâie și mixați din nou. Cu cât mai mult veți mixa, cu atât jeleul va fi mai pufos.
6. Adăugați atent laptele cu gelatina, cîntinuînd să amestecați conținutul.
7. Mixați iarăși până la obținerea unui amestec uniform.
8. Puneți deoparte ¼ din amestecul de iaurt și adăugați cacao.
9. Amestecați totul.
10. Turnați iaurtul cu cacao în forma și puneți la congelator pentru 10 minute. Scoateți și turnați restul amestecului de iaurt. Puneți la congelator pentru 20 de minute. Când se va prinde bine și acest strat, pregătiți stratul de căpșuni.
11. Peste 15 gr. de gelatină se toarnă apă și se lasă pentru 10 minute.
12. Se încălzește la foc, amestecând în continuu până la topirea gelatinei. Se lasă un pic să se răcească.
13. Cu ajutorul blanderului, căpșunile se mixează până la consistența unui pireu.
14. Pireul de căpșuni se toarnă peste stratul de iaurt prins și se pune la frigider pentru 2 ore.