După o vară toridă, pielea feţei poate pierde din elasticitate şi să arate obosită. Peeling-ul facial ajută în lupta cu ridurile mici, tonifică faţa, suspendă procesele îmbătrânirii şi redă pielii un aspect sănătos în doar câteva săptămâni.
Am ajuns în luna octombrie, când soarele nu mai este atât de drastic şi a venit timpul potrivit pentru peeling şi îndepărtarea pigmentaţiei de pe piele.
Înainte de a merge la o sesiune de exfoliere în salon, trebuie să cunoaşteţi specificul acestei proceduri şi momentul indicat de a o face:
1.Peeling-ul este o procedură prin care se distruge şi se îndepărtează straturile deteriorate ale pielii. În dependenţă de intensitate, se deosebesc mai multe tipuri de peeling: superficial, mediu şi profund. Peeling-ul profund se face cu penetrarea epidermei şi o parte a dermei, acest tip de tratament se echivalează cu chirurgia plastică.
2. Există peeling chimic (cu acizi şi fermenţi), exfoliere cu laser şi peeling mecanic. Se realizează cu substanţe speciale (microcristale ale oxidului de aluminiu, acizi glicolici şi de fructe, enzime şi laser).
3.Peeling-ul chimic superficial în combinaţie cu procedura mecanică (microdermabrazia) este perfect pentru îndepărtarea defectelor cosmetice nesemnificative. Acest tip de tratament se recomandă să fie aplicat de două ori pe an: la începutul toamnei şi primăvara.
4.Pentru un rezultat de durată, se recomandă 6-10 proceduri superficiale cu un interval de 7 zile. O procedură costă, în mediu, 300-400 de lei.
5.Exfolierea nu este indicată pentru o piele prea tânără. Peeling-ul superficial şi mediu se recomandă să se facă nu mai devreme de vârsta de 25-30 de ani, iar cel profund – doar după 40.
6.Peeling-ul, chiar şi cel superficial, nu se face vara, pentru că pielea de pe care au fost îndepărtate straturile superioare este forte sensibilă la lumina soarelui. Razele ultraviolete pot produce cicatrice.
7.După efectuarea procedurilor, pielea are nevoie de o îngrijire specială. Dermatologul va recomanda produse cu vitamina B5, proteine de mătase, uleiuri şi minerale. Este important ca aceste preparate să fie aplicate cu regularitate.
8. Exfolierea este interzisă în cazul în care pe piele există erupţii supurante sau herpes! Dacă există asemenea probleme, adresează-te unui dermatolog care va recomanda un tratament adecvat, iar procedurile cosmetice pot fi efectuate doar după însănătoşire completă.
9. După peeling se interzice expunerea la soare sau bronzarea în solar timp de 2-3 săptămâni. În primele zile după proceduri nu se recomandă vizitele la saună. Totodată, nu se permite tratarea pielii cu soluţii exfoliante de tip scrub.
10.Avantajele peeling-ului superficial: eşti gata de petreceri imediat după efectuarea procedurilor!