mamaplus

Adaugă în mâncare boia de ardei dulce: previne virozele de sezon și te ajută să slăbești

-
//
19.01.2021

Boiaua de ardei sau Paprika se găsește pe rafturile magazinelor în două variante: cea iute și cea dulce. Ambele au proprietăți benefice pentru organism, fiind o sursă excelentă de Vitamina C, atât de căutată în sezonul rece. Așadar, de fiecare dată când gătești, nu ezita să pui câțiva stropi de boia de ardei dulce, pentru un plus de gust, vitamine și culoare.

Boiaua de ardei dulce păstrează proprietăţile ardeiului în totalitate. Acest ingredient conţine antioxidanți, fiind bogat în vitamina A, B, C, E, potasiu, zinc, proteine vegetale, fibre, dar şi acid folic, care combate anemia. Boiaua de ardei dulce sau paprika accelerează metabolismul, reduce colesterolul, contribuie la prevenirea proceselor degenerative şi a îmbătrânirii. Acest condiment asigură o bună funcționare a inimii, precum şi permeabilitatea vaselor de sânge.

Pe de altă parte, boiaua de ardei iute intensifică procesul de slăbire, desfundă nasul, stimulează lupta cu agenții patogeni şi tratează gingivita. De asemenea, reglează tensiunea arterială, întăreşte inima, arterele şi intensifică circulaţia periferică deficitară. 

Poți adăuga boiaua de ardei dulce în preparatele vegetale, orez sau sosuri, deoarece nuanțează și scoate în evidență culoarea. Legumele pregătite la grătar sau la cuptor capătă o aromă mai pronunțată atunci când sunt presărate cu boia de ardei în timp ce sunt gătite.

SFAT: Aroma pudrei de ardei este eliberată cel mai bine atunci când este amestecată cu puțin ulei (vegetal sau de măsline), înainte de utilizare.