Pielea din jurul ochilor este mult mai sensibilă și mai delicată decât restul feței și din acest motiv trebuie să primească o atenție și o îngrijire adecvată, cu atât mai mult cu cât ea reflectă, în mare parte, stilul de viață abordat de fiecare. Totuși, medicii spun că de vină ar fi genele în cele mai multe cazuri. Dacă ai observat că părinții tăi se confruntă cu această afecțiune, atunci ia măsuri din timp, pentru că, într-o proporție foarte mare, și tu ești predispusă aceluiași risc.
Cum poate fi prevenită apariția pungilor de sub ochi și a cearcănelor?
În primul rând renunță la alimentele nocive cum ar fi mezelurile sau fast food-ul. Optează pentru salate verzi, multe fructe și legume. Este recomandat să folosim creme speciale pentru zona ochilor și, atât dimineața, cât și seara, să o masăm cu mișcări circulare pentru a pune sângele în mișcare. Pe de altă parte, somnul este esențial, așa că dormi minimum 7 ore pe noapte, încercând pe cât posibil ca ora 23:00 să te găsească în mijlocul patului.
Remedii pentru pungile de sub ochi: Castraveții
Castravetele este cel mai bun remediu pentru pungile de sub ochi, dar și un anticearcăn de excepție. Astfel, taie două felii de castravete, pune-le pentru 10 minute în frigider și apoi aplică-le pe pleoape până simți că pielea se încălzește. Continuă acest tratament timp de o săptămână și vei observa cum pungile se retrag, cearcănele se estompează, iar pielea se luminează și se curăță. Poți urma același tratament cu suc de castraveți sau cu castravete ras – efectul va fi același.
Cartoful, aliatul privirii luminoase
Cartoful este un adevărat învingător când vine vorba de lupta contra pungilor de sub ochi. Acesta are efect de albire, cicatrizând și calmând pielea, fiind foarte eficient și împotriva cearcănelor. Astfel, se pune un cartof la frigider pentru 30 de minute și apoi se taie două felii, nu foarte groase, cu care se acoperă ochii. O altă variantă, mai eficientă, este să folosești sucul de la un cartof ras, însă acesta trebuie folosit imediat deoarece, în contact cu aerul, se oxidează. Îmbibă două tampoane demachiante în suc și lasă-le 15 minute să acționeze. Clătește zona cu apă rece și aplică o cremă hidratantă. Repetă zilnic!
Ceaiul de mușețel redă frumusețea ochilor
Datorită acțiunii sale antiinflamatoare și calmante, ceaiul de mușețel este un remediu eficient contra pungilor de sub ochi. După ce ai preparat ceaiul, răcește-l în frigider și îmbibă două tampoane demachiante, pe care să le aplici apoi pe zona ochilor, sau folosește-te chiar de pliculețele de ceai pentru a efectua terapia. Aplică remediul în fiecare seară, înainte de culcare, după ce ți-ai demachiat, în prealabil, ochii.
Un bun remediu pentru a scăpa de pungile de sub ochi este oferit chiar de chirurgia estetică, însă pentru o estompare rapidă și imediată, poți apela la tehnici de machiaj adecvate.