Tocăniță cu inimi de pui și usturoi în vin de la Victoria Levința

Tocăniță cu inimi de pui și usturoi în vin de la Victoria Levința

-
//
21.08.2014

Tocăniță cu inimi de pui și usturoi în vin de la Victoria Levința

Lista ingredientelor: 

Inimi de pui – 800 gr.

O ceapă mare

Usturoi după gust

Vin roșu – 100 ml.

Tocăniță cu inimi de pui și usturoi în vin de la Victoria Levința

Modul de preparare:

1. Ceapa se prăjește la foc mediu timp de 3-4 minute

2. Adăugăm inimile de pui (preventiv acestea trebuie spălate, curățate și tăiate în jumătate). Facem focul mai mare și le prăjim timp de 8-10 minute

Tocăniță cu inimi de pui și usturoi în vin de la Victoria Levința

3. Condimentăm cu sare și piper, turnăm apă peste inimi astfel încât acestea să fie acoperite și le lăsăm la foc încet pentru 10 minute. 

4. Adăugăm usturoiul mărunțit și prăjim încă câteva minute.

Tocăniță cu inimi de pui și usturoi în vin de la Victoria Levința

5. Turnăm vinul și lăsăm să se evapore alcoolul timp de 2 minute. 

Tocăniță cu inimi de pui și usturoi în vin de la Victoria Levința

6. Acoperim tigaia cu un capac și înăbușim 2-3 minute.

Tocăniță cu inimi de pui și usturoi în vin de la Victoria Levința

Recomandarea gospodinei:

În calitate de garnitură perfect se potrivește pireul de cartofi sau cartofii fierți cu unt și mărar.