Fotograful suedez, Lennart Nilsson, a devenit interesat de macro-fotografie încă în anii 60 ai secolului trecut. El a devenit celebru nu datorită fotografiilor cu muguri în floare sau a stropilor de apă, i-au adus faima fotografiile unei vieți în devenire.
Realizarea filmulețului foto «reportericesc» din interiorul corpului feminin, a fost posibilă după ce Nilson, în urma mai multor experimente, a reușit să combine micro-camera si micro iluminatorul, fixându-le la tubul cistoscopului (dispozitiv utilizat, în acea vreme, pentru examinarea vezicii urinare din interior). În acest mod au apărut, în premieră, primele secvențe care ilustrau procesul apariției și dezvoltării embrionului uman. De atunci au trecut mulți ani, dar aceste fotografii nu și-au pierdut din autenticitate, din potrivă, ele încă te mai fascinează. De altfel, concluzionați si singuri!
Așa arată hormonii sexuali.
Spermatozoid: cel mai important material genetic.
Trompa uterina. Rolul acestui organ este de a alimenta, proteja și transmite mai departe ovulul către uter.
Colul uterin
Spermatozoidul alunecă prin tuburile uterului în întâmpinarea ovulului.
Este cunoscut faptul că ovulul este mai mare ca spermatozoidul, însă sa vezi asta cu ochii proprii este cu totul altceva.
Enzimele conținute în capul spermatozoidului, dizolva stratul extern al ovulului, însă «premiul mare» îi revine celui mai rapid din 200 de milioane. În fotografie se vede: membrana de protecție este ruptă – spermatozoidul se implantează în ovul.
După opt zile de la fecundare, embrionul se prinde de endometru.
Embrionul la 5 săptămâni – începe să se formeze fața.
Embrionul la 7 săptămâni
Embrionul la 8 săptămâni
Embrionul la 16 săptămâni – este ocupat cu studierea propriilor mânuțe
Embrionul la 18 săptămâni – deja poate auzi și reacționa la sunetele din afară
Piciorușul fetusului
Mânuța
La vârsta de 20 de săptămâni, fetusul își suge degețelul în uterul mamei.
Autorul pozelor unice - fotograful suedez Lennart Nilsson