Ștrudel de mere? Da! Ștrudel de pere? Sigur că da! Dar ce zici de ștrudel de piersici? Este mai mult decât delicios! Află aici de ce ai nevoie și cum se prepară.
Ingrediente:
- 4 foi de plăcintă (cu care ești obișnuită);
- 1 măr;
- 3-4 piersici;
- 2 linguri de alune pisate;
- 1 lingură de lapte;
- 1 linguriță de zahăr pudră;
- 2 linguri de miere;
- 1 lingură coniac (opțional);
- 1 linguriță de scorțișoară;
- iaurt cremos pentru servit.
Magia din bucătărie:
- Într-un bol mic amestecă o lingură de miere cu coniacul și apoi unge fiecare foaie de plăcintă cu amestecul obținut. Ai grijă să așezi foile pe o suprafață perfect netedă, ca mai apoi să le așezi în tavă una peste alta.
- Curăță fructele de coajă și apoi taie-le bucățele mici. Poate să facă și copilul acest lucru, însă cu un cuțitaș de plastic. Eventual taie tu bucăți mai mici pe lung și apoi dă-i lui să le mărunțească. De asemenea, roagă-l să le întindă frumos pe toată suprafața foilor, iar deasupra toarnă mierea rămasă, astfel încât să acopere fructele întinse pe suprafața foilor. După care urmează o altă activitate pe care o poate face copilul și anume: să presare jumătate din alunele pisate peste fructe și miere.
- Trebuie să rulezi foile de plăcintă peste fructe, cu grijă, dar îndepărtând hârtia de copt pe măsură ce rulezi. Apoi lasă-l pe copil să ungă ștrudelul cu laptele.
- Încinge cuptorul bine, la 180 grade C. Tapetează o tavă cu hârtie de copt și pune tava la cuptor pentru aproximativ 30 de minute.
- Este gata atunci când fructele se înmoaie bine și foile sunt aurii. Între timp, lasă-l pe copil să amestece zahărul pudră cu scorțișoară și să presare amestecul astfel obținut peste ștrudelul proaspăt scos din cuptor.