O rețetă savuroasă, pe care merită să o încerci. Cu siguranță, membrii familiei sau prietenii vor rămâne încântați!
Ingredientele necesare pentru aluatul de tartă:
- 220 g faină albă
- 1 vârf linguriță cu sare
- 125 g unt rece
- 60 ml apă cu gheață
Ingredientele necesare pentru umplutură:
- 1/2 piept de pui
- 1 ardei gras roșu
- 1 dovlecel
- 1 ceapă roșie
- 2-3 căței de usturoi
- ulei de măsline
- sare, piper
- 3 ouă
- 100 ml smântână
- 100 g parmezan
Mod de preparare a quiche-ului:
1. Se mixează bine untul cu făina și sarea, până ce din aluat încep să se formeze niște fulgi. Se pune aluatul în frigider până se pregătește umplutura.
2. Se taie cubulețe pieptul de pui, ceapa, ardeiul și dovlecelul.
3. Într-o tigaie se înăbușă puiul cu ceapa. Într-o altă tigaie se călește separat, la foc iute, ardeiul cu dovlecelul, după care se adaugă și usturoiul.
4. Legumele călite se așează peste pui, se amestecă și se lasă compoziția să se răcească. Ulterior, se adaugă parmezanul ras, sarea și piperul.
5. Aluatul din frigider se întinde bine, după care se așează în tava pentru tartă (unsă cu puțin unt). Neapărat, se înțeapă cu furculița, pentru ca la copt să nu se umfle. Se dă la cuptor 5 minute.
6. După, se pune umplutura peste aluat, se amestecă smântâna cu ouăle și se toarnă peste compoziție.
7. La final, tarta se acoperă cu parmezan ras și se ține la cuptor până se încheagă bine și capătă o nuanță frumoasă.
Tarta se servește rece sau caldă. Poftă bună!
Sursa