Ingrediente
dovlecei sau zucchini - 1-2 buc (400-500 g),
ceapă - 2 buc,
morcov - 1 buc,
ketchup sau sos de roșii - 2-3 linguri,
usturoi - 1-2 cățel,
pătrunjel sau mărar – un ciorchine mic,
ulei vegetal pentru prăjit,
sare,
piper proaspăt măcinat
Preparare
Ceapa se decojește și se taie în patru, după care fiecare parte se taie felii.
Morcovul se spală, se decojește și se rade pe răzătoare mare (sau se rade în fâșii subțiri).
Pătrunjelul și mărarul se spală și se toacă mărunt.
Usturoiul se decojește și se toacă mărunt sau se trece prin presa de usturoi.
În cratiță sau tigaie se călește uleiul.
Se adaugă ceapa, se condimentează cu sare și piper și se gătește la foc mic până se înmoaie, aproape 20 minute.
Se adaugă morcovul și se gătește în continuare, încă aproape 7 minute.
Dovleceii sau zucchini se spală, se taie vârfurile, și fără a fi decojiți, se rad pe răzătoare mare (sau se rade în fâșii subțiri).
Sfat. Pot fi utilizați nu numai dovleceii tineri. Însă, dovlecii mari trebuie neapărat decojiți și mai mult timp gătiți.
Se adaugă dovleceii la legume.
Se amestecă și se gătesc aproape 20 minute, până se înmoaie (pentru dovlecii bătrâni, e nevoie de mai mult timp pentru a fi gătiți).
Se adaugă peste legume sosul de roșii și se amestecă.
Icrele de dovlecel se condimentează cu sare și piper, după gust, se amestecă și se stinge focul.
Se servesc calde sau reci.
Poftă bună!