SUPĂ UȘOARĂ DE LEGUME CU OREZ
Ingrediente
roșii - 2 buc,
ardei roșu - 1 buc,
orez - 2,5-3 linguri,
ceapă - 1 buc. de mărime medie,
apă sau supă de legume - 1,5 litru,
pătrunjel,
ulei vegetal sau de măsline - 1-2 linguri,
boia - 0,5 linguriță,
sare,
piper
Preparare
Ceapa se decojește și se toacă mărunt.
Roșiile se spală, se face o tăietură în formă de cruce, se așează într-un bol cu apă fierbinte pentru ~1 minut, apoi se decojesc atent. Roșiile se taie cuburi de mărime medie.
Ardeiul se spală, se curăță se semințe, iarăși se spală și se taie cuburi.
Pătrunjelul se spală, se usucă și se toacă mărunt.
Orezul se spală.
Într-o cratiță se încinge uleiul vegetal și se adaugă ceapa. Se călește ceapa ~2-3 minute, amestecând.
Se adaugă pătrunjelul și roșiile – se prăjesc încă ~2 minute.
Se adaugă ardeiul, se amestecă și se prăjește ~1 minut.
Se adaugă în cratiță apa fierbinte sau supa de legume, se fierbe, se adaugă orezul spălat și se amestecă.
Se acoperă cratița cu capac și se fierbe supa, din momentul ce aceasta începe să fiarbă, la foc mic, ~13-15 minute, periodic amestecând.
Se condimentează cu boia, sare, piper. Supa se amestecă, se stinge focul și se lasă cratița acoperită pentru ~10-15 minute.
Se servește cu pătrunjel tocat mărunt.
Poftă bună!