SUPĂ PIURE DIN CARTOFI CU CIUPERCI
Ingrediente
cartofi - 7-8 buc,
ciuperci champignon - 150 gr,
ceapă - 1 buc,
morcov - 1 buc,
sare,
piper proaspăt măcinat,
mărar sau pătrunjel,
ulei vegetal pentru prăjit
Preparare
Ciupercile se spală și se taie felii.
Ceapa se decojește și se toacă mărunt.
Morcovul se spală, se decojește și se rade.
Într-o tigaie cu ulei încins se călește ceapa și morcovul.
Într-o altă tigaie se prăjesc ciupercile ~ 8 minute, până sunt pregătite.
Cartofii se spală și se decojesc.
Într-un castron cu apă fierbinte, condimentată cu sare, se pun cartofii și se fierb până sunt preparați.
Cartofii se scurg de apa în care s-au fiert, iar apa se păstrează.
Cartofii se fac piure.
Câte puțin, în piure, se adaugă apa în care s-au fier cartofii, pentru ca masa să fie de consistența smântânii lichide.
În supă se adaugă ceapa, morcovul și ciupercile prăjite.
Supa se condimentează cu sare, piper și se adaugă verdeața tocată.
* Dacă e să preparăm cantitatea necesară de supă, poate fi păstrată o cantitate de apă în care s-au fiert cartofii, pentru a dilua supa când aceasta se îngroașă. De asemenea, supa poate fi diluată cu apă fiartă fierbinte.
Poftă bună!