Despre Sfânta Silvia din Constantinopol se spune că ajută femeile să aibă parte de o naștere ușoară, motiv pentru care n-ar trebui să eziți și să-ți îndrepți atenția și spre credință înainte de a deveni mama.
„O, Sfânta Silvia, ajută-mă pe mine, păcătoasă roaba ta! Vino în ajutorul meu în vremea durerilor pe care le rabdă toate fiicele Evei în timpul nașterii. Așa cum tu te-ai bucurat în clipa în care ai devenit mamă, dă-mi și mie naștere ușoară! Dă-mi harul ca acest copil ce se află lângă inima mea să strige cu bucurie așa cum Sfântul prunc Ioan s-a închinat Dumnezeului și Mântuitorului nostru, Care din iubire pentru noi, păcătoșii, nu S-a rușinat, ci a acceptat să fie prunc. Ascultă, Sfânta Silvia, smerita mea rugăciune, întoarce fața ta spre mine și ajută-mă în ceasul chinurilor și al durerilor, ca să mă învrednicesc să slăvesc bunătatea ta, căci tu nu nesocotești niciodată rugăciunile celor sărmani și îi izbavesti pe toți cei ce te cheamă în ceasul necazurilor. Amin.”
Cine a fost Sfânta Silvia
Sfânta Silvia a fost mama Sfântului Grigorie Dialogul, Episcopul Romei. Soția senatorului român Gordian, Sfânta Silvia (c. 515 – c. 592) a trăit în casa de pe colina Celio din Roma până la moartea acestuia. Atunci, în anul 573, Sfântul Grigorie Dialogul a dorit să transforme această casă în mănăstire. Sfânta Silvia s-a retras să ducă o viață singuratică într-o căsuța pe colina Aventino, lângă biserica San Paolo Fuori le Mura. De acolo, cu dragoste de mamă, adâncita în rugăciune, trimitea cele necesare hranei fiului său. La Roma, pe locul unde se află casa sfintei, a fost construită în secolul al VI-lea o biserică, astăzi cunoscută sub numele de San Saba. Femeile din lumea întreagă i se roagă sfintei, mai ales dacă plănuiesc să aducă pe lume copii.