Sfecla coaptă își păstrează toate vitaminele și microelementele folositoare, lucru foarte important pentru nutriție. În plus, ea își păstrează culoarea și suculența. Încercați să adăugați sfeclă coaptă în salate, cu siguranță o să vă placă.
MOD DE PREPARARE
1. Spălați bine sfecla cu o perie, lăsați-o să se usuce și înveliți-o în folie de aluminiu.
2. Coaceți sfeclele în cuptor la temperatura de 180 de grade timp de 30-45 de minute. Timpul de coacere depinde de mărimea sfeclei. Puteți verifica gradul de coacere cu ajutorul unui cuțit.
3. Desfaceți folia și lăsați sfeclele să se răcească complet. Apoi dați-le prin răzătoare sau tăiați-le cubulețe.
4. Aranjați pe farfurie frunzele de salată, stropiți-le cu ulei de măsline și oțet balsamic.
5. Fărâmați brânza deasupra frunzelor, adăugați sfecla. Sărați și piperați, stropiți cu ulei de măsline și serviți.