Carne cu ciuperci în sos de paprica

Carne cu ciuperci în sos de paprica

-
//
29.11.2016

Astăzi vă prezentăm o rețetă simplă și destul de rapidă pentru o cină liniștită în familie. Folosirea mușchiulețului de porc permite reducerea la minimum a timpului de pregătire a bucatelor. Această carne este perfectă cu piure de cartofi sau orez fiert.

Carne cu ciuperci în sos de paprica

MOD DE PREPARARE

1. Tăiem ciupercile în bucățele de mărime medie.

Carne cu ciuperci în sos de paprica

2. Tocăm ceapa mărunt. Carnea o tăiem în bucățele cu latura de 2-2,5 cm. O punem într-un bol. Adăugăm sare, piper și jumătate din cantitatea de paprică. Amestecăm.

Carne cu ciuperci în sos de paprica

3. Prăjim carnea în două partide la foc iute, amestecând permanent, până se rumenește, câte aproximativ 5 minute pentru fiecare partidă. Mutăm carnea pe o farfurie.

Carne cu ciuperci în sos de paprica

4. Turnăm într-o cratiță 1 lingură de ulei. Punem ciupercile și le prăjim până se rumenesc, aproximativ 5-7 minute. Mutăm pe o farfurie.

5. Punem în tigaie ceapa și prăjim, amestecând, până devine semitransparentă, aproximativ 5 minute. Adăugăm usturoiul, cimbrul și restul de paprica și prăjim încă 1 minut.

Carne cu ciuperci în sos de paprica

6. Adăugăm în cratiță roșiile strivite cu o lingură, împreună cu sucul, și bulionul. Aducem la fierbere și fierbem la foc mare timp de 7-8 minute.

Carne cu ciuperci în sos de paprica

7. Punem în cratiță carnea și ciupercile. Reducem focul și înăbuşim în decurs de 10 minute, până se înmoaie carnea. Închidem focul și adăugăm smântâna. Amestecăm și servim imediat.

Carne cu ciuperci în sos de paprica

Sursa