Clătite de dovleac cu brânză

Clătite de dovleac cu brânză

-
//
10.11.2016

Toamna bucatele cu dovleac sunt deosebit de populare, dar această rețetă este actuală în orice anotimp. Astăzi vom găti clătite de dovleac pentru cei mai mici gurmanzi. Apropo, la aceste clătite se potrivește perfect sosul de mere, a cărui rețetă o puteți găsi urmând linkul.

INGREDIENTE

  • 250 ml de lapte
  • 2 ouă
  • 4 linguri de piure de dovleac
  • 160 g de făină
  • sare
  • ulei (pentru prăjit)
  • Umplutură:
  • 400 g de brânză
  • 0,5 pahare de zahăr pudră

MOD DE PREPARARE

1. Pregătiți aluatul pentru clătite: amestecați ouăle cu laptele, adăugați piureul de dovleac, sarea, făina cernută și omogenizați.

2. Prăjiți pe tigaia încinsă clătite subțiri. Ar trebui să vă iasă aproximativ 10 clătite.

3. Pentru umplutură, dați brânza printr-o sită și amestecați-o cu zahărul pudră.

4. Ungeți clătitele cu brânza dulce și învârtiți-le sub formă de rulade. Tăiați în jumătate ruladele și aranjați-le într-o formă rezistentă la temperaturi ridicate, unsă în prealabil cu ulei. Puneți deasupra câteva bucățele de unt și presărați cu zahăr.

5. Puneți ruladele în cuptorul încălzit la 180 de grade pentru 15-20 de minute.

Clătitele calde se servesc cu sos și smântână, stafide și scorțișoară.

Clătite de dovleac cu brânză

Sursa