În esență, este vorba despre un chec obișnuit, sub formă de gogoși. Gogoșii sunt plăcut de mâncat, au o crustă uniformă, glazură, diverse topuri, culori și adaosuri. Tehnologia de pregătire și ingredientele sunt simple, dar rezultatul este încântător!
MOD DE PREPARARE
1. Amestecați într-un vas făina, scorțișoara și ghimbirul uscat, praful de cop și zahărul. Amestecați foarte bine ingredientele, pentru ca praful de copt și ingredientele să se distribuie omogen în aluat. Desigur, puteți renunța la scorțișoară și ghimbir sau le puteți înlocui cu alte mirodenii, la dorința dumneavoastră. Încorporați în aluat laptele condensat (care poate fi înlocuit cu smântână grasă).
2. Adăugați untul topit, oul și mărul dat prin răzătoare. Puteți completa umplutura cu nuci mărunțite, fulgi de ovăz, fructe uscate. Frământați bine aluatul și puneți-l într-un săculeț, pentru comoditate.
3. Umpleți formele cu aluat, ținând cont de faptul că acesta va crește cam de o dată și jumătate. Desigur, acestea nu sunt gogoși adevărate (care se pregătesc în friteuză), de aceea puteți folosi orice forme de dimensiuni nu prea mari – cupcake-uri, mini-checuri etc.
4. Coaceți la temperatura de 180 de grade până sunt gata. Acoperiți gogoșii cu glazură.