Ingredientul principal al acestei supe este cașcavalul, lucru înțeles, de altfel, din denumire. Ideea supei se bazează pe topirea cașcavalului în apă clocotindă, ceea ce conferă bucatelor un gust special și o valoare nutritivă sporită. Tocmai din această cauză în componența supei de cașcaval intră un număr redus de alte ingrediente. Astăzi vă prezentăm o rețetă cu ardei gras.
MOD DE PREPARARE
1. Stropiți ardeii cu ulei și dați-i pentru 15 minute în cuptorul încălzit la 180 °С. Puneți-i într-un bol, acoperiți bine și lăsați să se răcească. Apoi îndepărtați pielița și cotorul. Fărâmițați miezul.
2. Curățați ceapa și morcovul, tocați-le și prăjiți-le în unt, timp de 6 minute. Turnați 500 ml de apă fierbinte și aduceți la fierbere.
3. Topiți cașcavalul în lapte cald. Adăugați piureul din ardei și turnați în cratița cu legume. Aduceți iarăși la fierbere, luați de pe foc. Condimentați cu sare și piper. Presărați frunze de cimbru.