Forshmak este un fel de mâncare tipic evreiesc. Cel mai des acesta se gătește din hering, pâine și unt, cu adăugarea merelor. Există rețete de forshmak cu carne. Potrivit logicii gastronomice, aceste este o gustare, însă denumirea lui originală se traduce din germană drept „plăcere anticipată” – anticiparea unei mese delicioase. Forshmakul din carne poate fi gătit ca gustare caldă, în schimb cel de pește este întotdeauna rece. Vă prezentăm în continuare rețeta de gustare rece.

Forshmak

MOD DE PREPARARE

Forshmak

1. Curățați cartofii, tăiați-i cubulețe și fierbeți-i în apă puțin sărată, până sunt gata. Vărsați apa, puneți cartofii în blender, turnați laptele călduț și faceți un piure.

Forshmak 2. Curățați și tăiați în jumătate ouăle. Scoateți gălbenușurile și puneți-le în blender. Adăugați muștarul, oțetul, uleiul, piperul proaspăt măcinat și piperul mirositor. Bateți până obțineți o masă omogenă. Forshmak 3. Curățați merele de coajă, tăiați miezul bucăți mari, îndepărtând cotorul. Curățați ceapa și tăiați-o bucăți mari. La fel procedați cu fileul de hering. Forshmak 4. Mărunțiți bucățelele de hering, merele, ceapa și albușurile. Forshmak 5. În compoziția obținută puneți gălbenușurile frecate și cartofii și bateți bine. Forshmak

6. Puneți forshmakul obținut într-un container de masă plastică, acoperiți și dați la frigider. Cu o oră înainte de servire, aranjați în salatieră.

Forshmak

Sursa