Pateurile de post cu cartofi se pregătesc destul de simplu şi rapid. Încercaţi!
Mod de preparare
![Pateuri de post cu cartofi](/sites/default/files/mplus_migrate/10331/56f2b49bac125_56f2b49bac15d.jpg)
Dezgheţaţi din timp aluatul şi lăsaţi-l să se apropie de temperatura camerei. Încălziţi cuptorul la 180 °С.
![Pateuri de post cu cartofi](/sites/default/files/mplus_migrate/10331/56f2b4d919cf7_56f2b4d919d2e.jpg)
Fierbeţi cartofii cu coajă în apă sărată până se înmoaie, clătiţi-i cu apă rece, răciţi. Curăţaţi cartofii şi daţi-i prin răzătoare.
![Pateuri de post cu cartofi](/sites/default/files/mplus_migrate/10331/56f2b4e5c7d46_56f2b4e5c7d86.jpg)
Curăţaţi ceapa şi tocaţi-o mărunt. Căliţi ceapa în ulei la foc mediu până capătă o culoare aurie, aproximativ 10 minute. Adăugaţi condimentele şi piperul negru, amestecaţi.
![Pateuri de post cu cartofi](/sites/default/files/mplus_migrate/10331/56f2b4f24f981_56f2b4f24f9b9.jpg)
Puneţi într-o cană frunzele de ceai şi turnaţi aproximativ 80 ml de apă clocotindă, lăsaţi să se infuzeze şi strecuraţi. Folosiţi această esenţă de ceai pentru a unge copturile de post (în schimbul oului sau untului).
![Pateuri de post cu cartofi](/sites/default/files/mplus_migrate/10331/56f2b4fae7ff0_56f2b4fae8026.jpg)
Împărţiţi aluatul în 12 părţi egale, întindeţi cu sucitorul până obţineţi nişte turtiţe. În mijlocul fiecărei turtiţe puneţi câte o lingură mare de umplutură, lipiţi marginile.
![Pateuri de post cu cartofi](/sites/default/files/mplus_migrate/10331/56f2b50298a18_56f2b50298a4f.jpg)
Aranjaţi pateurile pe tavă cu marginea lipită în jos, la distanţă de 1,5 cm unul de altul şi ungeţi-i cu esenţa de ceai. Lăsaţi să se odihnească 15 minute. Coaceţi la mijlocul cuptorului aproximativ 20 de minute. Serviţi fierbinţi sau reci.
![Pateuri de post cu cartofi](/sites/default/files/mplus_migrate/10331/56f2b4a89f2a9_56f2b4a89f2e1.jpg)