Chiar dacă par a fi foarte practice și mereu la îndemână, șervețelele umede nu ar trebui să facă parte din rutina de îngrijire zilnică a copiilor. Pielea lor sensibilă poate suferi iritații, iar în unele cazuri situația se poate agrava.  O copilă în vârstă de 8 ani a suferit o iritație destul de severă atât pe față cât și pe fese.

Analizele au arătat că fetița era alergică la un ingredient indicat pe pachetul de șervețele umede pe care le folosise anterior. Mai mult, același pachet a fost adus de mama ei la spital. Femeia nici nu bănuia la ce pericol își expune fetița, însă medicii au reacționat la timp și le-au interzis să le mai folosească. Acesta a fost de fapt și tratamentul.

Potrivit unui studiu prezentat la NBC News, unele șervețele umede pentru copii nu sunt sigure din cauza unui ingredient pe care îl conțin. Pentru a-i avertiza pe părinți cu privire la pericolul pe care îl prezintă șervețelele umede, profesorul asociat de dermatologie de la Facultatea de Medicină din Connecticut, a prezentat nu mai puțin de 6 reacții diferite ale copiilor la aceste șervețele.

Un medic dermatolog, dr. Ellen Frankel, le sugerează părinților să citească atent eticheta produselor pe care le achiziționează, mai ales dacă vine vorba despre șervețelele umede pentru copii: „Șervețelele umede conțin o mulțime de substanțe chimice active care pot irita pielea și așa afectată de urină și fecale”.

Ingredientul periculos din șervețelele umede

Substanța periculoasă la care se referă medicii și echipa de cercetători este methylisothiazolinone. Așadar, dacă observați acest ingredient pe eticheta produsului, NU îl folosiți. Medicii dermatologi recomandă ca în cazul în care copilul dezvoltă o iritație de orice fel, să renuntați la produsele respective de igienă intimă și să utilizați o cârpă moale din bumbac și apă călduță.