mamaplus

Drama unei mame din Chișinău care și-a pierdut copilul la 5 luni de sarcină: ”Plâng întruna după puiul meu cel mic”

-
//
17.08.2020

Povestea tulburătoare a unei femei din Chișinău a devenit virală în mediul online de la noi. În seara zilei de 14 august, Lilia a simțit dureri groaznice în regiunea abdomenului și, fiind în luna a cincea de sarcină, a chemat ambulanța pentru a se asigura că primește îngrijirile necesare atât ea cât și bebelușul din burtică. Se pare că povestea a luat o cu totul altă întorsătură din momentul în care femeia a fost internată în spital. Ea nu a menționat despre ce spital este vorba, însă a povestit cu lux de amănunte experiența teribilă prin care a trecut.

”Am chemat salvarea pe la ora 5 și ceva dimineața. A venit destul de repede, iar pe drum starea mea s-a agravat. Am început să tremor și simțeam că mor de durere. Doamnele de la salvare au fost amabile cu mine. Am ajuns la spital, iar acolo a început și chinul. M-au pus într-un căruț, pentru că nu mă puteam ține pe picioare. În ușa spitaului au ieșit 3 surori medicale și au început să strige la mine să mă dau jos. Când eu cădeam din picioare, doamnele de la salvare le-au spus surorilor medicale că e pericol de avort spontan, dar una dintre ele a început să râdă și să spună că am cistită și nici un fel de avort.

Mi-au zis că sunt suspectă la COVID...

Am stat pe holul spitalului în jur de 30 de minute, mi-au măsurat temperatura – era 38,5. Au început să strige la toți să se echipeze, că eu sunt suspectă de COVID-19, pe când eu nici la magazin nu ies, pentru că soțul îmi procură tot ce îmi trebuie. Eu stau cu copiii acasă, nu am cu nimeni nimic. M-au adus în salon, am mai stat încă o oră și 40 de minute în chinuri și dureri. Le strigam să vină să ajute copilul, să-l salveze și să nu mă lase să-l pierd. Nimeni ușa nu mi-a deschis, iar din hol am auzit un glas care spunea să nu mai răcnesc atâta…

Apoi încă după 20 de minute mi s-au rupt apele, m-am speriat, am început să plâng și le imporam să mă ajute să păstrez copilașul. A venit o doamnă și spune: ”Gata, îl faci amuș”, apoi a chemat medical și el spune: ”Pune-i picurătoare, să-l facă mai repede”.

Doamne, câtă nesimțire, câtă suferință, inima mi se rupe în bucăți.

Nu a reușit să îmi pună picurătoarea și eu l-am născut pe pat. Ea a început să strige la mine că am murdărit cearșaful și că m-am udat pe el, iar ele abia acum l-au pus curat.  Ea a luat bebelușul atât de micuț, l-a trântit jos lângă pat și cu furie striga în continuu la mine. Eu mă distrugeam de jale și durere să-l ajute cu ceva, iar ea spune: ”Ei, el mai răsuflă odată și-i gata cu dânsul…”

Micul mamei scump, nu au vrut cu nimic să-l ajute, l-au pus într-o pungă de peliculă și într-o cutie și l-au dat soțului să-l înmormânteze.

Apoi m-au luat pe mine să mă curețe, să te ferească Dumnezeu cum s-au comportat cu mine. Pe viu m-au curățit, fără pic de anestezie. Urlam de durere și medicul îmi spunea: ”Ce răcnești așa, te pocnesc”.

M-au dus apoi în salon și mi-au spus că trebuie să fac testul la COVID-19, iar eu le-am spus că refuz.

După vreo 10 minute vine la mine sora medicală și îmi spune că polița mea nu-i activată și trebuie să achit toată munca lor. Eu am sunat și am aflat că polița îmi era activată, le spun lor, la care ei îmi spun că ar fi încurcat vreo cifră.

La prânz mi-au lăsat mâncarea în coridor, după ușă, chiar dacă știau că nu mă pot ridica din pat.

Așa și nu am mai putut să mă ridic, să mănânc. Când i-au rugat să-mi aducă mâncarea în salon, mi-au spus să nu mă supăr, dar nu mi-o vor aduce pentru că aș fi suspectă la COVID-19.

Seara a venit soțul, le-a dat la toate, cum spun ele ”de cafea”, au uitat că am COVID, mi-au adus mâncare în salon, m-au ajutat cu tot și chiar au stat de vorbă cu mine. Doamne Dumnezeule ce vremuri am ajuns să vinzi suflete de oameni pentru bani și să-ți bați joc de copilași absolut nevinovați. Plâng întruna după puiul meu cel mic, care din indiferența medicilor nu a putut vedea lumina soarelui, pe mami, tati și frățiorii lui.”, povestește Lilia într-o postare pe Facebook.