Dansul este o activitate superbă pentru copiii de toate vârstele. O postură corectă, întărirea imunității, flexibilitate în mișcări, încredere în sine, mai multă concentrare și responsabilitate. Asta obțin copiii după ce frecventează lecțiile de dans. Cei mici se îndrăgostesc de acestă activitate și ating performanțe uimitoare. Totuși, care este vârsta potrivită pentru a începe dansurile și de ce să alegem acest tip de sport am aflat de la Anjelica Ceban, coregraf, profesoară de dans modern și fondatoarea școlii de dans modern NG DANCE.
De cât timp dansezi și cum te-ai regăist în această activitate?
Eu dansez de când mă țin minte! La vârsta de 9 ani am început să frecventez lecțiile de dans și de atunci nu am mai renunțat! Dansul este pasiunea mea! Prin dans eu mă manifest ca personalitate și îi fac și pe alții să se îndrăgostească de această artă nemărginit de frumoasă!
De la ce vârstă ne putem înscrie copiii la lecții de dans?
Fiecare mama conștientă dorește să-și vadă copilul realizat în cât mai multe domenii. Dansul este o artă, care contribuie la dezvoltarea armonioasă a copilului atît din punct de vedere fizic, cît și psihic.
Cea mai potrivită perioadă pentru a înscrie copilul la dansuri este vârsta de 4 – 5 ani. De ce? La vârstă de 4-5 ani copiii deja sunt mai conștienți, mai atenți. Ei mai bine repetă mișcările după profesor. Copiii devin pasionați de dans. Pentru copiii de această vârstă ora de dans se combină cu joaca, se învață bazele mișcărilor din dansul modern, dansul de estradă și dansul clasic. Mișcările de dans devin mai complicate, iar copiii le efectuează mai bine. La sfîrșitul orei de dans, copiii neapărat trebuie să facă exerciții din gimnastică și întindere a mușchilor. Acestea ajută la relaxarea mușchilor după efortul fizic și cei mici treptat învață să facă sfoara.
Cu ce stil de dans ar trebui să începem?
În primii ani de studiere a dansului copiii învață bazele acestei arte: dans modern, street-dance, dans de estradă și dans clasic. Copilul învață cum să mențină poziția corectă, cum să țină corect mânuțele, cum să întindă vârfurile piciorușelor, cum să audă ritmul și să simtă muzică, cum să se miște corect pe scenă. Și peste ceva timp, când micuții deja încep să deprindă bazele dansului, treptat se aplică tehnică stilurilor de dans.
Care sunt beneficiile dansului pentru dezvoltarea copiilor?
Dansul este o artă, care aduce foarte multe beneficii în dezvoltarea copiilor. Efectul dansurilor asupra sănătății este foarte mare. Acest sport contribuie la întărirea imunității și rezistenței organismului. Picii care fac dans își sporesc rezistența fizică, întăresc pereții vaselor și mușchii inimii. Sângele circulă mai repede, ceea ce ajută la combaterea oricărui proces inflamator. În consecință, copiii se îmbolnăvesc mult mai rar. Dansul mai ajută la dezvoltarea armonioasă a tuturor grupurilor musculare, care dezvoltă silueta într-un mod favorabil.
Cum se schimbă copiii după lecțiile tale?
Atunci când copii vin la mine în sală deseori nu știu unde e dreapta și unde e stângă. Iar peste ceva timp, eu observ dezvoltarea lor emoțională, dar și cea intelectuală. Dansul contribuie la dezvoltarea gândirii creative, capacităților de improvizație și spontanietate.
Totodată, dansurile influențează foarte pozitiv și dezvoltarea psihologică a copilului. Un copil care este pasionat de acest tip de artă, își dezvoltă voință, răbdarea și, de asemenea, nu are probleme cu stima de sine. Datorită orelor mele de dans copilul se simte liber în societate și devine mult mai încrezător.
Studioul de dans modern NG DANCE
Adresa: str. Albișoara, 4 – CC Atrium; str. Belgrad, 21
Telefon: 079705931
https://www.facebook.com/NGdancestudioMd/?ref=bookmarks
Vedeți aici alte școli de dans pentru copii.