mamaplus

Top 6 lucruri mai puțin cunoscute despre femei

-
//
05.02.2021

Fiecare femeie este unică și minunată în felul ei. Toate însă au ceva în comun - sunt sensibile, intuitive, empatice și sunt cele care nasc copii.

Dacă însă crezi că le poți înțelege până la capăt și le poți afla toate secretele, află că uneori nici chiar ele nu se cunosc suficient de mult.

Iată câteva curiozități despre femei, cu siguranță, nu te-ai fi gândit:

Hormonii feminini le permit să treacă prin schimbări extreme
Femeile au trecut întotdeauna prin nenumărate schimbări grație hormonilor. De fapt, hormonii ne afectează mai ales în zilele de menstruație, sarcină, postpartum, făcându-ne mai sensibilie și uneori,  instabile din punct de vedere emoțional.

Au cu 11% mai mulți neuroni
Una dintre cele mai puțin cunoscute curiozități despre femei este că au un număr mai mare de neuroni, care le permit să fie mult mai empatice decât sexul puternic. 

Au cea mai mare celulă din ființa umană
Cea mai mare celulă umană este ovulul. Acestea are aproximativ 0,14 milimetri, fiind foarte asemănător, ca dimensiune, cu un sâmbure de măsline. 

Sânii femeii se schimbă constant în mărime
Bine, dacă ai mărimea A, nu e cazul să speri că în curând sânii tăi vor deveni mai mari. De fapt, e vorba de niște schimbări hormonale care au loc pe parcursul vieții. Pieptul unei femei crește în mod constant în toate etapele pe care experiențele corpului le au, cum ar fi menstruația, orgasmele, sarcina. Acest lucru se întâmplă, după cum am spus, din cauza hormonilor. Deoarece corpul unei femei produce niveluri mai ridicate progesteron în timpul menstruației, sarcinii și în timp ce luăm pilule contraceptive, sânii pot crește considerabil. Dar asta nu e tot, sanii se pot mări, de asemenea, în proporție de până la 25% atunci când femeia este excitată sexual. Incredibil, nu?

Femeile produc mâncarea perfectă
Da, da, am auzit că bărbații sunt considerați cei mai buni bucătari, dar nu ne-am referit la bucate, ci la laptele matern. atunci când devin mame, femeile produc lapet matern, care este mâncare perfectă pentru bebelușul ei.

O femeie poate avea mai mult de 500 de perioade menstruale pe parcursul vieții
Totodată, dacă adunăm toate zilele de menstruație din viața unei femei, ar ieși că aceasta își petrece 4 ani din viață la menstruație.