mamaplus

Dr. Mihaela Bilic: ”Sportul nu slăbește, sportul face poftă de mâncare!”

-
//
02.02.2021

Dacă ți-ai propus să dai jos câteva kilograme în plus care te cam deranjează, primul lucru la care probabil te gândești ar fi să-ți iei un abonnament la sala de sport. Este o idee foarte binevenită, dar înainte de a trage de fiare ar trebui să știi câteva reguli elementare care îți vor prinde bine pe viitor.

Află că sportul tonifică și nu slăbește, atrage atenția nutriționista Mihaela Bilic. Ea a scris pe pagina sa de Facebook că atunci când vreți să pierdeți în greutate să începeți mai întâi cu dieta, apoi cu mișcarea.

”Sportul face poftă de mâncare, trezește și pune la treabă metabolismul, arde calorii deci golește rezervele de energie. Nimic mai firesc apoi, foamea ne spune că avem nevoie de alimente. Sportul dezvoltă masa musculară, care e mai grea decât grăsimea, deci și pe cântar vom observa o schimbare… în sus,” scrie dr. Mihaela Bilic.

Specialista în nutriție a precizat că nu vrea să descurajeze pe nimeni în privința mișcării, recunoscând că este cel mai sănătos și mai firesc mod de a ne folosi corpul, pentru asta am fost proiectați. Doar că nu recomandă să vă apucați de cura de slăbire și de sport în același timp, pentru că o să fie dificil. Dieta înseamnă deja stăpânirea cu greu a senzației de foame, înseamnă să mănânci mai puțin decât organismul are nevoie… Cu sport turnați gaz peste foc și există riscul să nu duceți nici una la capăt.

”Mai înțelept ar fi să începeți să slăbiți cu dieta și apoi, după ce trece perioada frustrantă de început, după ce rezultatele se văd, după ce încrederea în voi creste și reușiți deja să controlați relația cu mâncarea, abia atunci să vă apucați și de mișcare. Și ideal ar fi să faceți efort de intensitate medie și durata crescută (mers, alergare, bicicletă, înot, aerobic, dans), doar asta topește grăsimile de depozit. Aparatele de forță și mersul la sala fac mușchi, nu vei slăbi. Cu alte cuvinte luați-o treptat, nu trebuie să le faceți pe toate de mâine, nu încercați să scăpați și de kilogramele în plus și de sedentarism dintr-o lovitură. Sșteptările realiste ne fac învingători,” conchide dr. Bilic.