mamaplus

Cinci exerciții fizice care pot ameliora durerile menstruale intense

-
//
15.06.2022

Aproximativ jumatate din femei suferă de dureri de spate și abdomen în timpul menstruației. Dacă ai dureri menstruale, ultimul lucru la care te poți gândi sunt exercițiile fizice, dar tocmai acestea te ajută să redevii activă. Îți oferă o doză suplimentară de endorfine care îți dau o stare bună de spirit şi ameliorează crampele abdominale.

Durerile de spate, abdominale, de cap, oboseala, starea generală proastă, balonarea – toate pot fi combătute prin exerciții fizice speciale. Acestea cinci exerciții simple, uşor de făcut alungă disconfortul mult mai repede decât dacă stai la pat, în poziție fetală.

Mersul pe jos este cel mai simplu mod de a-ți atenua crampele menstruale atât de neplăcute. Este un exercițiu cardio de intensitate redusă care ajută şi inimii, şi pentru a scăpa de stresul pe care multe femei îl resimt în timpul menstruației.

Ridicări ale pelvisului de la sol

Este un exercițiu simplu care scade durerea din zona abdomenului inferior.

Întinsă pe podea, depărtează picioarele. Ridică încet șoldurile de pe podea, apoi coboară uşor. Repetă mişcarea de zece ori sau timp de aproape două minute. Aşa vei pune sângele în mişcare către mușchii spatelui, ceea ce ameliorează şi durerile de spate.

Genunchii la piept

Crampele abdominale sunt combătute şi cu ajutorul acestui exercițiu calmant. Tot din poziţia întinsă pe spate, întinzi un picior. Tragi ușor celălalt genunchi în sus, spre bărbie. Menții această postură câteva minute și repeți cu piciorul opus.

Ridicări ale fesierilor

Sprijină antebrațele pe o piesă de mobilier fixă. În echilibru pe piciorul stâng ușor îndoit, întinzi piciorul drept în spate. Ridici și cobori piciorul drept de la podea până la înălțimea șoldului. Ai grijă să nu arcuieşti spatele în timpul ridicărilor. Acest exercițiu întărește musculatura spatelui şi abdominală, ceea ce reduce durerile de spate, dar şi balonarea.

Aplecări

În cazul în care durerile de cap și schimbările de dispoziție devin deranjante în timpul menstruației, acest exercițiu ar putea fi exact ceea ce ai nevoie. Stai în şezut, cu picioarele întinse în fața ta. Te apleci uşor cu brațele întinse în față, tragi abdomenul spre interior și menții această poziție timp de două-trei minute.

Pentru musculatura abdominală

Te întinzi pe spate cu antebrațele în lateral. Îndoi picioarele şi le ridici de pe podea la 90 de grade. Atingi podeaua cu degetele de la picioare, alternând dreptul cu stângul. În acest mod, îți pui la lucru musculatura abdominală şi-ți ameliorezi crampele.