mamaplus

Ce sporturi sunt recomandate copiilor între 1-4 anișori? Recomandarea unui instructor de fitness

-
//
20.01.2022

Sportul înseamnă responsabilitate, disciplină şi multă muncă, spun specialiştii. Această activitate le oferă copiilor multiple beneficii, nu doar la nivel de dezvoltare fizică armonioasă, ci şi la nivelul socializării şi al sănătății pe termen lung. Copiii nu pot conştientiza, de la vârste foarte fragede, importanța sportului în viața lor, mai ales dacă ne referim la ceea ce înseamnă sănătatea. Pot fi, însă, atraşi de puterea exemplului şi de disciplina care le formează un stil de viață.  

„Dacă ne raportăm la nivelul de conştientizare a beneficiilor asupra sănătății la un copil din clasele primare... e mai greu să conştientizeze asta. El merge pe copiere şi exemplu. În schimb, partea de disciplină este unul dintre pilonii care vin în continuarea procesului de educație. Te învață cum să te comporți într-un grup, cum să te raportezi la acțiunile tale, ce consecințe pot avea acestea față de ceilalți. Sportul te învață să te integrezi”, explică Tudor Mihalache, instructor de fitness. 

Copii trebuie obişnuiți cu sportul încă de la vârste fragede

„Până în patru ani e important ca cel mic să se joace prin forme de activități sportive. Să spunem că înotul ar putea fi practicat, pentru că vine mai natural. Ar mai fi, poate, gimnastica, care se poate face tot de la vârste de sub patru ani. Până la patru ani ar trebui să ne rezumăm la educația de bază care se face într-o grădiniță, de exemplu. Alergatul, mersul, cățăratul, formele de sport naturale”, mai spune Tudor Mihalache, instructor de fitness.   

În ceea ce priveşte sportul făcut la şcoală, instructorul de fitness Tudor Mihalache spune că oferă, în primul rând, puterea exemplului: „Puterea exemplului este prezentă la orele de educație fizică de la şcoală. Când eram eu copil, ne luam unul după altul. Dacă mergeau colegii la sport sau karate, mergeam şi noi. Vorbim de perioada în care eram eu elev”