Ți-ai propus să adopți un stil de viață sănătos și îți dorești să faci mai multă mișcare? Află că ora la care vei avea antrenamentele are și ea un rol important. Care este acea parte a zilei perfectă pentru a face sport, află în continuare.

mamaplus

După cum știi, cei mai mulți specialiști sugerează că dimineața ar fi cel indicat moment al zilei pentru astfel de activități. Iar adevărul este că vei avea nevoie de multă disciplină și ambiție, dar poți reuși. Nu este chiar atât de greu să te trezești cu o oră mai devreme. În special atunci când îți dorești foarte mult să duci la buna îndeplinire un plan.

Vei avea nevoie de câteva săptămâni de acomodare, dar energia și tonusul tău vor fi diferite. Cei care fac sport încă de la prima oră a zilei au un somn mai bun și mai odihnitor. Tensiunea arterială vă scădea, la fel și colesterolul, iar tu vei avea o stare de bine întreaga zi.

Cum rămâne cu antrenamentele de seară?

Dacă faci parte din categoria celor care urăsc trezitul de dimineață, nu-ți face griji, avem soluții și pentru tine. Antrenamentul de seară poate fi la fel de eficient și în cazul tău. În special după ce ai stat toată ziua la birou și abia aștepți să te întinzi un pic. Așa că începe cu o încălzire ușoară și continuă cu exerciții cardio sau de tonifiere, în funcție de rezultatul dorit.

Poți încheia cu o sesiune de yoga sau pilates, pentru a te relaxa și a avea o seară liniștită și odihnitoare. Dacă ai probleme cu somnul, în sensul că sportul te poate agita, antrenamentele ar trebui să aibă loc înainte de ora 21:00.

Doar tu ești în măsură să decizi când este indicat să faci sport, așa că alege acel moment al zilei care ți se potrivește cel mai bine, succes!

Sursa