mamaplus

Ar trebui să faci sport dacă ești răcit? Ce spune un medic

-
//
04.12.2020

De exemplu, dacă îți curg mai multe lichide din nas decât transpirație prin porii pielii atunci când faci sport, s-ar putea să începi să-ți pui problema dacă e o alegere bună să îți mai continui exercițiile.

Da, este adevărat, o rutină care să includă puțin sport pentru întreținere este benefică pentru starea generală de sănătate, însă este esențial să îți asculți organismul și să modifici ritmul sau tipul exercițiilor în funcție de cum te simți.

Mersul pe jos, yoga sau pilates sunt cele mai recomandate exerciții pentru când ești răcit

„Atunci când răcim, sângele curge către cavitatea nazală pentru a lupta cu infecția. Când facem sport, sângele nu mai curge spre cavitatea nazală, ci se ocupă cu funcționarea mușchilor. Este o senzație de ușurare, însă doar temporară și ar putea chiar să îți prelungească boala dacă exagerezi cu exercițiile fizice”, spune medicul Todd Buckingham de la Mary Free Bed Sports Rehabilitation Performance Lab.

Este de preferat să alegi exercițiile cu impact mai redus, care nu cresc prea mult ritmul bătăilor inimii și care nu cauzează oboseală excesivă, cum ar fi de exemplu mersul pe jos, yoga sau pilates. Alergarea, ridicarea de greutăți mici, înotul sau mersul pe bicicletă îți vor crește ritmul cardiac și îți vor provoca oboseală mai repede decât exercițiile menționate anterior; de aceea ideal ar fi să le ocolești în cazul în care condiția ta fizică nu este tocmai una bună.