mamaplus

Un pediatru explică de ce varianta Delta îmbolnăvește mai mulți copii decât restul tulpinilor

-
//
16.09.2021

Medicul pediatru Mihai Craiu spune că varianta Delta este de cinci ori mai contagioasă decât tulpina inițială de COVID-19 și, fără mijloace de prevenție corespunzătoare, vor rămâne la școală doar un sfert din copii.

”Nu toate merele frumoase sunt... nevinovate. Vom înțelege asta pe propria piele, mai curând sau mai târziu. Cei care vă vând povești frumoase și vă oferă iluzia unei situații roz, lipsită de griji, vă dau un măr otrăvit. (...) Acum despre cele din SUA unde școala a început deja de 1 lună. Săptămâna trecută copiii si adolescenții au reprezentat 28.9% din totalul celor infectați cu noul coronavirus. Și cifrele sunt în creștere. De ce se intâmplă asta? Pentru că varianta Delta este de 5 ori mai contagioasă decât varianta inițială (spune în acest material Profesorul Nigel Curtis din Australia, unul dintre cei mai reputați specialiști din lume in domeniul bolilor infecțioase, la copil).”, susține dr. Mihai Craiu.

Medicul pediatru mai menționează în mesajul său că în cadrul școlilor ar trebui respectate foarte strict regulile deoarece în lipsa utilizării corecte a măștilor și în lipsa testării adecvate se observă infectarea a 75% din cei susceptibili în urmatoarele 3 luni.

”Fără mijloace de prevenție vor rămâne la școală doar un sfert din copii (acolo unde nu se vor închide total școlile) în trimestrul I. Nu vă mai luați după vrăjitoare ce oferă mere otrăvite...”, mai scrie medicul Mihai Craiu pe rețelele sociale.