Șeful Centrului ”Gamaleya”, Alexandr Ginzburg, a făcut câteva recomandări persoanelor care au decis să se vaccineze pe parcursul sezonului cald. Directorul Centrului de Cercetare pentru Epidemiologie și Microbiologie numit după Gamaleya Alexander Ginzburg i-a sfătuit pe cei care sunt vaccinați împotriva coronavirusului să evite supraîncălzirea pe vreme caldă.

„Pe timp de caniculă, supraîncălzirea, disconfortul și transpirația excesivă nu contribuie nu numai la vaccinare, ci și la starea generală a unei persoane”, a spus Ginzburg.

El a subliniat că toate persoanele care suferă de hipertensiune sau diabet trebuie să fie deosebit de precaute.

În același timp, el a menționat că nu există contraindicații pentru înotul în bazine după vaccinare, cu toate acestea, înotul îndelungat ar trebui evitat.

Menționăm că de la începutul campaniei de imunizare anti-COVID în Republica Moldova, la 2 martie, și până în prezent, a fost vaccinată 12 la sută din populație, cu prima doză de ser. Totodată, 2-3 la sută din populația Republicii Moldova s-a vaccinat peste hotarele țării, a anunțat astăzi Denis Cernelea, secretar de stat la Ministerul Sănătății, Muncii și Protecției Sociale, în cadrul unei conferințe de presă.