Sănătatea sexuală este o componentă esențială a vieții fiecărui bărbat. Nu este un secret faptul că apogeul activităţii sexuale are loc, de obicei, la vârsta de treizeci de ani și apoi merge pe un declin treptat. Fiecare obărbat încearcă să păstreze cât mai mult posibil funcția sexuală, care determină calitatea vieții și respectul de sine.
În prezent, există metode eficiente de menţinere şi îmbunătăţire a funcţiei sexuale, indiferent de vârstă sau de alte motive. Cele mai importante caracteristici ale funcţiei sexuale masculine - erecţia şi libidoul. Aceste caracteristici sunt legate în mod inexplicabil, dar sunt de natură diferită.
Erecţia - este procesul de umplere a penisului cu sînge. Când are loc stimularea sexuală, se extind arterele penisului și crește fluxul de sânge, ducând la creșterea presiunii și asigură duritatea necesară a penisului. Alte procese nu se întâmplă, deoarece penisul nu are muşchi, ci doar țesut vascular și uretră.
Motivele pentru disfuncţia erectilă
• Îngustarea vaselor penisului în urma aterosclerozei, creşterii nivelului de colesterol din sânge, diabet, hipertensiune arterială.
• Diferite boli inflamatorii și infecțioase ale organelor genitale, cum ar fi prostatita, în care există așa numitele tulburărilor vegetative.
• Disfuncţia impulsurilor nervoase, ca urmare a leziunilor măduvei spinării, diabetului, etc.
• Disfuncţia unor organe interne - ficatul, rinichii, care conduc la intoxicarea și perturbarea tonusului vascular.
• Obiceiurile rele - fumat, droguri, abuz de alcool, ceea ce duce, de asemenea, la îngustarea vaselor.
• Stilul de viață stresant, asociat cu numeroase tensiuni, sub care se produce adrenalina - hormonul vasoconstrictor.
Graficul disfuncțiilor
Disfuncția erectilă poate rezulta dintr-o varietate de tulburări. Și, ca regulă, există mai multe probleme din organism, care “bat” într-un anumit loc. Disfuncţia erectilă poate fi prima manifestare a unei boli periculoase, care amenință nu numai sănătatea, ci, de asemenea, şi viață (cum ar fi diabetul sau ateroscleroza).
Libidoul este dependent de hormoni, în special de testosteron. Prin reducerea dorinței de a fi activi sexual la 100 % din cazuri, se observă o scădere a nivelului de hormoni, ceea ce în mod inevitabil se întîmplă odată cu vârsta, precum și în cazul prostatei, bolilor hepatice și obezităţii.
Preparate
Ce se poate face, dacă există eșecuri în viața sexuală? Mass-media a promovat în mod activ diferite medicamente - pastile contra impotenţei. Într-adevăr, unele dintre ele au un efect stimulator pronunțat asupra erecţiei. Dar acestea sunt acțiuni temporare, simptomatice. Ele nu au un efect terapeutic și nu înlătură boala. În schimb, în cazul în care se utilizează necontrolat medicamente erectogene, boala poate începe să progreseze și în cele din urmă duce la complicaţii grave. Prin urmare, medicamentele erectogene pot fi recomandate ca tratament temporar, pentru a identifica și trata boala de bază.
Specialiști
Prima opțiune - examinarea la un urolog, de obicei, este depistată prostatita și se începe tratamentul, fără a căuta alte motive, care pot cauza disfuncţia erectilă. Mai mult decât atât, acest tratament cu întreruperi poate continua ani de zile.
A doua opțiune - pacientul cu tulburări sexuale ajunge la medicul endocrinolog, care -i prescrie o terapie hormonală. Ca urmare, erecţia nu apare, deoarece o astfel de terapie poate duce la obstrucția vaselor de sînge ale penisului. Și astfel de situații apar destul de multe în viața reală.
Unica decizie corectă, în această situație – adresarea la o clinică multidisciplinară, care reunește experți din diferite domenii, capabili să resolve problemelor sexuale ale pacientului doar împreună.
În primul rând, trebuie să efectueze o examinare completă, avînd scopul de a identifica cauzele profunde ale bolii. Acesta include studiul fluxului sanguin vascular, determinarea hormonilor sexuali, detectarea bolilor inflamatorii și a celor infecțioase, viteza impulsurilor nervoase, precum și diagnosticarea organelor și sistemelor care afectează direct sau indirect asupra sănătății bărbaților. Rolul primar îl joacă aprecierea stării psiho-emoționale.
Rolul principal în examinarea și tratamentul acestei disfuncţii îi revine andrologiei și urologiei, care alcătuiesc un plan de tratament, dacă este necesar, implicînd specialiști şi din alte domenii (cardiolog, endocrinolog, psihoterapeut, sexolog și altele). Numai o astfel de abordare poate trata nu doar temporar, ci pentru totdeauna funcţia sexuală la nivelul adecvat.
Tratamentul
Tratamentul poate include medicamente și alte proceduri speciale. În prezent, orice tip și grad de disfuncţie sexuală în mod eficient este tratabilă. Chiar dacă va trebui să recurgeţi la intervenții chirurgicale. Iar tratamentul este ales în mod individual pentru fiecare caz. Un instrument universal pentru eliminarea problemelor sexuale nu există.
Iată că am clarificat ce trebuie de făcut în cazul în care au apărut probleme sexuale. Iar dacă vrei ceva mai mult de la viaţa intimă?
Este posibil de a îmbunătăți calitatea sexului?
În arsenalul andrologilor, existăo serie de tehnici de creștere și îngroșare a penisului, atît chirurgical cît și mod neinvaziv. Chirurgical se efectuiază o intrvenţie plastică pentru a schimba forma penisului. Există diferite medicamente, sexologicale și tehnici hardware pentru a crește durata actului sexual, sporirea orgasmului și creșterii libidoului.
Realizări, performanţe
Ei bine, desigur, prevenirea este mai eficientă decât vindecarea. Stilul de viață sănătos, sexul regulat, exercitiile fizice, alimentaţia corectă, minimizarea stresului și intoxicării - drumul cel bun pentru o sănătate puternică a sexului masculin. Cu toate acestea, având în vedere că o serie de boli se pot produce într-o lungă perioadă de timp, într-o formă latentă, se recomandă cel puțin o dată pe an de a face o investigaţie la androlog și terapeut, pentru a efectua o serie de sondaje în vederea identificării bolilor cardiovasculare și a sistemului de reproducere, a ficatului și stării generale de sănătate. Prin urmare, respectînd aceste reguli, puteți să vă păstrați sănătatea bărbătească și activitatea.