mamaplus

Primul caz de variola maimuței la o femeie însărcinată a fost confirmat. Cum se simte bebelușul?

-
//
01.08.2022

O femeie însărcinată a contractat variola maimuței, pe măsură ce cazurile continuă să crească la nivel global, au dezvăluit experții. Femeia, stabilită în SUA, a adus pe lume copilul fără nicio complicație. Dr. John Brooks de la Centrul pentru Controlul Bolilor (CDC) a declarat că bebelușul nu a luat boala de la mama sa.

Oficialii Societății Americane de Boli Infecțioase au declarat că nou-născutului i s-a administrat o perfuzie de imunoglobulină. Acesta este un tratament cu anticorpi pe care medicii din SUA l-au aprobat în timpul epidemiei de variolă a maimuțelor. Femeia însărcinată nu a fost identificată în timpul reportajului și nici statul de origine al acesteia, scrie The Sun.

Medicii au declarat că atât mama, cât și copilul se simt bine după travaliu.

Chiar luna trecută, experții au avertizat că răspândirea continuă a virusului este îngrijorătoare pentru anumite grupuri de persoane. Femeile însărcinate, persoanele imunodeprimate și copiii prezintă un risc ridicat atunci când vine vorba de variola maimuței. Femeile însărcinate sunt mai sensibile la boală, din cauza faptului că sistemul lor imunitar este compromis.

Cazul de variola maimuței la o femeie însărcinată din SUA vine în contextul în care numărul infecțiilor continuă să crească. Datele sugerează că, la nivel global, numărul cazurilor a ajuns la peste 14.000.

Contactul fizic strâns permite răspândirea virusului, de aceea oamenii îl iau prin activitate sexuală. Dar nu este definit ca fiind o boală cu transmitere sexuală. De asemenea, oamenii pot contracta variola maimuței de pe cearșafurile sau prosoapele unei persoane infectate sau din tusea sau strănuturile acesteia.