mamaplus

Operația de salvare a vieții pentru îndepărtarea tumorii pe creier a șters toate amintirile din copilărie ale femeii

-
//
24.10.2022

Chirurgie salvatoare pentru îndepărtarea tumorii cerebrale a șters toate amintirile din copilărie ale femeii. O tânără a povestit cum au fost șterse toate amintirile din copilărie, inclusiv orice recunoaștere a părinților ei, după ce a suferit o intervenție chirurgicală care i-a salvat o tumoare pe creier.

Weronika Fafinska, în vârstă de 23 de ani, a fost diagnosticată cu o tumoare cerebrală difuză de gradul 2 astrocitom în februarie 2014, când avea doar 14 ani.

Ea i-a fost îndepărtată cea mai mare parte a tumorii în timpul unei intervenții chirurgicale în februarie 2014 - dar când a venit, nici măcar nu și-a recunoscut părinții, Robert și Kate Bomba, care stăteau lângă patul ei.

 
mamaplus

Weronika, din Edinburgh, a spus:

„În mașina care mergea acasă, am a fost bolnav de trei ori pentru că, în mintea mea, nu mai fusesem niciodată într-o mașină. Mi-a fost atât de speriat pentru că nu știam unde mă duc. Când am ajuns la casă, nu am recunoscut-o. Nu mi-am recunoscut dormitorul și am făcut-o nu-mi place nimic acolo, cum ar fi hainele mele. Nu știam ce este nimic. Nu știam că un cuptor s-a încins sau ce era fotbalul, dar am putut să înțeleg lucruri, cum ar fi orarul meu de matematică, imediat. Când m-am întors la școală, erau sute de oameni și nu cunoșteam pe nimeni, nici măcar cei mai apropiați prieteni ai mei.”

În 2012, Weronika a devenit surdă la urechea dreaptă, iar o scanare RMN a dezvăluit ulterior că avea o tumoare pe creier. Tumora Weronika a rămas stabilă timp de șapte ani, dar în martie 2021, o scanare a arătat că a crescut, dar nu suficient pentru a fi operat. De atunci, scanările din august 2021, martie 2022 și august 2022 au arătat toate o ușoară creștere .

Weronika a spus:

„Incertitudinea cu privire la modul în care crește și dacă tratamentul va funcționa m-a prins cu adevărat anul acesta. Trebuie să mă gândesc la lucruri normale. Tinerii de 23 de ani nu ar trebui, de exemplu, are rost să mă căsătoresc, pot avea copii și, dacă da, ce se va întâmpla dacă nu câștigi împotriva tumorii mele? Deci, este mult de înfruntat acum.”

În februarie, Weronika a participat la provocarea 10.000 de pași pe zi organizată de Brain Tumor Research. pentru a strânge bani pentru organizație de caritate. Luna viitoare ea participă la Provocarea 100 de genuflexiuni sau sărituri de stele pe zi în noiembrie, pentru a strânge mai mulți bani și a conștientiza.

„ Aștept cu nerăbdare provocarea, dar nu am fost activ fizic de ceva timp, așa că sunt nervos să văd cum voi face față ei. În acest moment mă străduiesc să mă mențin. Ocupat, așa că am decis să iau parte la asta pentru a avea o distragere a atenției și pentru a-mi stimula sănătatea mintală prin creșterea gradului de conștientizare cu privire la tumorile cerebrale și amintindu-mi că există organizații caritabile ca aceasta care încearcă să ajute oameni ca mine. Cercetarea tumorilor cerebrale îmi dă speranța că oamenii încearcă să găsească un remediu și sperăm că va ajuta la salvarea de vieți.”