Multe femei încă se mai conduc de unele reguli alimentare, lansate acum zeci de ani, care promiteau o siluetă de invidiat. Din păcate, aceste reguli nu numai că nu ajută în lupta cu kilogramele în plus, dar chiar contribuie la creșterea în greutate. Tu în care dintre aceste mituri crezi?

Obiceiuri alimentare nesănătoase care influiențează silueta

Nu există dieta mai bună decât cea bazată pe proteine

Dietele bazate pe proteine ​​ajută la pierderea în greutate, dar ele nu au un efect de durată, fără exerciții și multă muncă la sală.

Dietele bazate pe lichide reduc dimensiunea stomacului

Micșorarea stomacului se poate face doar prin intervenție chirurgicală. De fapt, el se mărește atunci când este plin și se micșorează atunci când toate alimentele sunt digerate. Iar dacă începi să mănânci mai puțin, organismul tău se va obișnui cu cantitatea de alimente consumată și nu „va cere” mai mult.

Citricele ard grăsimile

Grapefruitul, lămâie, ananasul țelina contribuie la accelerarea metabolismului, astfel grăsimea nu are timp să se depună.

Sucurile naturale trebuie consumate în mod regulat

Sucurile naturale fără conservanți, oricum conțin o cantitate mare de zahăr, care în cele din urmă scade rapid și provoacă senzația de foame. Mai bine este să consumi cât mai des fructe, deoarece fibrele solide hrănesc mai bine organismul.  

Obiceiuri alimentare nesănătoase care influiențează silueta

Fructele la desert

Dacă mănânci fructe pe stomacul plin, aceastea pot provoca gaze și dureri abdominale.

Guma de mestecat după mâncare

Din fericire, mulți au încetat să mai creadă că guma de mestecat apără dinții de carii. În plus, guma de mestecat conține atâta zahăr, încât nu este cu nimic diferită de bomboane.