Un raport intern al CDC SUA, citat de New York Times, arată că infecțiile cu COVID-19 ale americanilor vaccinați pot fi la fel de transmisibile ca și în cazul celor nevaccinați și pot duce la boli severe. Conform sursei citate, varianta Delta este mult mai contagioasă și foarte probabil că va sparge protecțiile oferite de vaccinuri, provocând boli mai severe decât toate celelalte versiuni cunoscute ale virusulu - se arată în cadrul unei prezentări interne în cadrul Centrului SUA pentru Controlul și Prevenirea Bolilor (CDC).

Dr. Rochelle P. Walensky, directorul agenției, a recunoscut că persoanele vaccinate cu așa-numitele infecții ale variantei Delta poartă la fel de mult acest virus în nas și în gât ca și persoanele nevaccinate, și pot răspândi la fel de ușor boala, chiar dacă ceva mai rar.

Varianta Delta este mai transmisibilă decât virusurile care provoacă MERS, SARS, Ebola, răceala obișnuită, gripa sezonieră și variola, și este la fel de contagioasă ca varicela, conform documentului, a cărei copie a fost obținută de The New York Times.

Datele agenției sugerează că persoanele cu sistem imunitar slab ar trebui să poarte măști chiar și în locuri care nu au o transmisie ridicată a virusului. La fel ar trebui și americanii vaccinați care intră în contact cu copiii mici, adulții mai în vârstă sau persoanele vulnerabile.

Infecția cu varianta Delta produce cantități de virus în căile respiratorii care sunt de zece ori mai mari decât cele observate la persoanele infectate cu varianta Alpha, care este, de asemenea, extrem de contagioasă, se menționează în document.