mamaplus

Medic ginecolog: Bombele de baie sunt periculoase pentru sănătatea vaginului tău

-
//
12.07.2021

Unele produse pentru igiena intimă a femeilor sunt folosite mai des decât ar trebui. Totodată, există și situații în care femeile habar nu au că utilizarea unui anumit produs i-ar putea da peste cap echilibrul florei vaginale. Prin urmare, medicii ginecologi avertizează femeile să fie cât mai atente și să nu folosească aceste produse în exces. 

Absorbantele zilnice

Medicul ginecolog Staci Tanouye este de părere că absorbantele „zilnice” nu ar trebui să fie folosite zilnic, sub nicio formă. Dacă le utilizezi înainte sau imediat după menstruație, pentru a evita petele de sânge pe lenjeria intimă, este în regulă. Cu toate acestea, dacă le aplici pe lenjerie zi de zi, s-ar putea să fii uimită să descoperi că secrețiile tale vor fi și mai abundente. Motivul este simplu: vaginul tău va crede că trebuie să se curețe suplimentar, așa că va secreta o cantitate mai mare de substanțe.

În plus, absorbantele păstrează umezeala, ceea ce poate duce la iritații ale pielii din zona intimă. Așadar, folosește absorbantele de mici dimensiuni doar înainte și imediat după menstruație.

Bombele de baie (sarea de baie efervescentă)

Miros divin, colorează apa și îți induc o stare de relaxare profundă, la fiecare baie. Așa-numitele bath bombs sau sfere din sare de baie efervescentă au câștigat foarte multă popularitate în ultima vreme. Totuși, Dr. Stăci nu este de acord cu folosirea lor.

„Bombele de baie și soluțiile pentru spumă conțin parfum și un pH ridicat, aceste lucruri putând interfera cu flora vaginului, cauzând iritații sau chiar infecții”, explică medicul ginecolog. Sărurile de baie au în compoziție, de cele mai multe ori, coloranți artificiali, detergenți și alte substanțe chimice care nu sunt deloc prietenoase cu pielea sensibilă a vulvei.

Astfel, dacă folosești des bombe de baie, s-ar putea să te confrunți cu iritații topice, în zona pelviană. În plus, dacă substanțele din sarea de baie intră în contact cu interiorul vaginului, acestea pot ucide bacteriile bune. Atunci când raportul de bacterii bune și rele se află în dezechilibru, candidoză își poate face prezența.
Așadar, evită complet sărurile de baie colorate și frumos mirositoare. Dacă dorești, le poți înlocui cu sare Epsom și uleiuri esențiale folosite într-un difuzor special, în baie.

Chiloții tanga sau din materiale sintetice

Dr. Staci Tanouye nu este complet împotriva lenjeriei sexy, însă le recomandă femeilor să o folosească înțelept, pentru a evita infecțiile și complicațiile. Mai exact, medicul spune că lenjeria tanga încurajează transportul bacteriilor din spate în față, ceea ce poate duce la neplăceri destul de mari, în special pentru persoanele sensibile, cu o predispoziție în acest sens.

Mai mult, doctorul recomandă purtarea lenjeriei confecționate din 100% bumbac, excepție făcând doar lenjeria din materiale special destinate activității fizice, materiale care absorb umezeala pe durata antrenamentelor.