mamaplus

Medic de familie, despre COVID-19 la copii: ”Pot fi tulburări de memorie. Vaccinarea îi poate salva”

-
//
16.12.2021

Chiar dacă nu dezvoltă o formă severă a bolii, în perioada ulterioară copiii care au fost infectați cu COVID-19 pot suferi tulburări de memorie, de învățare, de vedere și chiar complicații cardiace, spune medicul de familie Claudia Felicia Pop. Într-un interviu recent, specialista a oferit mai multe detalii despre efectele pe termen lung ale COVID-19 în cazul copiilor.

„La copii, spre deosebire de formele anterioare, de data aceasta mulți sunt simptomatici. Cele mai multe sunt forme ușoare, dar am avut forme severe și decese în rândul copiilor.

Orice simptom de la o durere de gât, la obstrucție nazală, la tuse seacă , febră, chiar și manifestări de tip gastroenterocolită ridică suspiciunea de infecție cu SARS CoV. 

Această infecție este cu foarte multe fațete. Știm că avem un copil fără probleme cronice, dar nu știm cu ce sechele poate să rămână în urma infecției. Sechelele pot fi tulburări de memorie, de învățare, de vedere și chiar complicații cardiace.

Orice părinte trebuie să pună în balanță toate informațiile: vaccinarea îi poate salva copilul. Pot să vă spun că fiul meu a tolerat vaccinul foarte bine, nu a avut niciun fel de manifestări secundare după administrare”, spune dr. Claudia Felicia Pop, medic primar medicină de familie, potrivit unei postări pe pagina de Facebook a Comitetului Național de Coordonare a Activităților privind Vaccinarea împotriva COVID-19.