Mecanismul prin care pot apărea cheaguri după vaccinare nu are nimic de a face cu modul în care acționează aspirina. Medicul cardiolog Gabriel Tatu-Chițoiu îi avertizează pe oameni că recomandarea privind un tratament cu aspirină pentru a preîntâmpina apariția cheagurilor de sânge după vaccinare este falsă și periculoasă.  Specialistul mai spune că aspirina poate crește major riscul de producere a hemoragiilor sau le poate agrava pe cele deja declanșate.

„Nu există (și nici nu avea cum să existe) vreo dovadă că pre-tratamentul cu aspirină poate preveni cheagurile induse de vaccin. Din acest motiv + riscurile hemoragice, administrarea de aspirină înainte de vaccinare nu este recomandată în reglementările actuale legate de vaccinare”, explică medicul Tatu-Chițoiu.

Concluzia este că recomandarea privind aspirina (care apare pe diferite platforme) este nu numai falsă, dar și periculoasă.

Pe scurt: nu luați aspirină înainte/după vaccinare! Nu ajută cu nimic ba mai mult va poate face rău, precizează medicul Gabriel Tatu-Chițoiu, vicepreședintele Societății Române de Cardiologie.