mamaplus

Masca fashion nu vă protejează împotriva coronavirusului, avertizează specialiștii

-
//
21.10.2020

Masca de protecție a devenit un trend, însă nu toate sunt sterile și oferă protecție împotriva SARS CoV-2, atrag atenția specialiștii. Acestea ne-ar proteja doar împotriva inhalării prafului sau a polenului, avertizează reprezentanții asociației Pro Consumatori.

O mare parte dintre oameni își aleg masca de protecție în funcție de ținuta pe care o poartă, însă este un lucru total greșit. O spun reprezentanții asociației Pro Consumatori care susțin că, în urma unui studiu, s-a demonstrat faptul că una din cinci măști folosite pentru protecția în fața răspândiirii virusului SARS CoV-2 este masca fashion.

Aceste măști nu oferă protecție împotriva bacteriilor, nu protejează împotriva COVID-19, nu sunt sterile și nu sunt dispozitive medicale. În schimb ele sunt lavabile, reutilizabile și ajutabile, oferind protecție doar împotriva inhalării prafului, polenului și stropirii cu picături mari de salivă.

În schimb, consumatorilor le este recomandat să folosească în această perioadă fie măști faciale de uz medical, fie măști filtrante împotriva particulelor.

În urma acestei situații, reprezentanții APC atrag atenția că se vând măști de protecție care induc în eroare consumatorii.