Fiecare dintre noi este expus bolilor respiratorii, în special în perioada rece a anului. Specialiștii includ în zona de risc copiii din grupa de vârstă 4-15 ani. Statisticile doar confirmă acest fapt – afecțiunile nazale și ale sinusurilor paranazale constituie aproximativ 36% din toate bolile respiratorii.

Eficiența medicamentelor de uz local în otorinolaringologie

Indiferent de particularitățile afecțiunii căilor respiratorii, mecanismele de protecție ale organismului au, de regulă, același mod de acțiune – febră, tuse, durere în gât, pierderea vocii și guturai. Dacă tratamentul nu este început la timp și nu este dus la bun sfârșit, răcelile obișnuite trec, din rândul unor boli ocazionale, în rândul patologiilor cronice, provocând noi simptome. 

Temperatura

Temperatura înaltă a corpului, care însoțește răcelile și virozele, este o componentă importantă a luptei organismului împotriva virușilor. Încercările excesive de a o coborî doar îndepărtează însănătoșirea. În cazul bolnavilor mai mari de 6 ani, măsouri de scădere a temperaturii trebuie luate, spun specialiștii, doar dacă aceasta depășește 39 de grade Celsius. În acest caz ea nu mai este considerată fiziologică și devine periculoasă. Copiilor mai mici de 6 ani li se administrează preparate antipiretică la temperaturi de aproximativ 38,6 de grade. Având în vedere că febra este însoțită de transpirație în exces, în cazul răcelilor organismul are nevoie de mai multe lichide. Aveți grijă ca micuțul să bea cât mai multă apă, ceai sau compot.

Dureri în gât

Durerile în gât reprezintă, de regulă, primul simptom al bolilor respiratorii virale acute. În 2-3 zile apar strănutul, guturaiul, febra, tusea, durerile de mușchi. Cele mai răspândite cauze ale durerilor sunt procesele inflamatorii și infecțioase acute ale faringelui (faringite provocate de viruși și bacterii). Fără îndoială, în toate aceste cazuri tratamentul trebuie început la timp, pentru a preveni complicațiile. Una dintre metodele eficiente sunt medicamentele de uz local pentru gât. Datorită faptului că aceste medicamente acționează la nivel local, ele practic nu sunt absorbite de sistemul sangvin sistemic și nu provoacă reacții adverse grave. De regulă, substanța activă de bază a acestor preparate acționează în tandem cu ingredientele suplimentare – uleiuri esențiale, extracte de plante, citrice, anestetice etc.

Eficiența medicamentelor de uz local în otorinolaringologie

Interzis

În cazul bolilor respiratorii virale acute la copii, un diagnostic exact poate fi pus doar de medic. Nu ignorați părerea specialiștilor și nu practicați autotratamentul, pentru că, potrivit statisticilor, cele mai multe complicații apar tocmai după cuvintele „Știu și singur” sau „Știu și singură”.

Nu vorbim, desigur, despre a nu face nimic, însă în acest caz mai puțin înseamnă mai bine. Nu începeți lupta cu febra și frisoanele administrând antibiotice. Pe lângă lipsa unor efecte pozitive, veți afecta serios imunitatea copilului. Se știe că antibioticele luptă împotriva bacteriilor, și nu a virușilor, care, la rândul lor, sunt agenții patogeni în 90% dintre cazurile de boli respiratorii.

Permis

Pe lângă consumul de lichide, pentru organism este folositor și, nu mai puțin important, sigur, folosirea preparatelor naturale. Imediat ce ați observat primele simptome de răceală, precum tusea, durerile în gât sau guturaiul, experții recomandă tabletele de supt ISLA. Acest preparat, conceput pe bază de mușchi islandez, protejează delicat gâtul. Dropsurile ISLA au proprietăți antiinflamatorii, iar datorită hidratării faringelui, ne scapă de senzațiile de ace în gât și glasul răgușit.

Eficiența medicamentelor de uz local în otorinolaringologie

Este important să știm că preparatul constă din componente naturale și nu conține zahăr. Poate fi administrat de adulți și copii de la 4 ani. Dropsurile ISLA sunt eficiente în tratamentul laringitelor, în caz de pierdere a vocii și, grație proprietăților de protecție, pot fi utilizate chiar și în scopuri profilactice. De exemplu, în caz de sensibilitate excesivă a căilor respiratorii și suprasolicitare a lor.

Eficiența medicamentelor de uz local în otorinolaringologie

Pericolul răcelilor crește în special în perioada rece a anului, de aceea administrarea profilactice a preparatelor ISLA-Mint și ISLA-Moos reduce sensibilitatea la infecții a căilor respiratorii. De asemenea, trebuie menționat că preparatul nu irită mucoasele stomacului.

În cazul în care simptomele de boală se păstrează timp îndelungat, precum și în caz de apariție a sufocării, frisoanelor și sputei purulente ori cu sânge, bolnavul trebuie să se adreseze imediat la medic.