mamaplus

Dr. Mihai Craiu: „În valul patru va fi o creștere a numărului de copii infectați”

-
//
18.08.2021

Medicul pediatru Mihai Craiu a realizat o analiză a creșterii numărului de cazuri din ultimele zile, axându-se asupra copiilor infectați – considerați cei mai afectați de tulpina Delta. Acesta subliniază că în valul patru va fi o creștere a numărului de copii infectați, dar nu va fi nimic catastrofal.

„Afirm că nu ajută nimănui propagarea unor titluri alarmiste (cum au tot fost zilele acestea!) ce anticipează umplerea spitalelor de pediatrie cu pacienți COVID-19. Să ne uităm la cifre. 4.410.000 copii au prezentat infecție SARS-CoV-2, în SUA, conform Academiei Amedicane de Pediatrie. De când a început pandemia, copiii reprezintă 14.4% din totalul cazurilor confirmate. In săptămâna anterioară datei de 12 august 2021, copiii au reprezentat 18% din totalul cazurilor. Aproape 1 din 5 americani infectați aveau sub 19 ani. Câți au ajuns în spital? 272 în săptămâna citată – spune CDC”, anunță medicul Mihai Craiu.

„Spitalizare înseamnă caz grav. Dar ar putea muri doar puțini din acești copii. Câți copii au decedat în urma infecției cu noul coronavirus? 0.03% din cei infectați. O dovedește un articol din Africa de Sud…. Aici au fost, între 14.04 și 31.08.2020, un număr de 171 decese de toate cauzele. Testele pentru COVID19 și autopsiile efectuate au dovedit că decesul a 10.5% din acești copii este atribuibil infecției coronavirale. 18 copii în 140 zile, în Africa de Sud (60 milioane populație și condiții…)”, mai arată Mihai Craiu.

Concluzia este că valul patru al pandemiei nu va provoca o situație „catastrofală”.

„Concluzia mea – va fi o creștere a numărului de cazuri la copil, nu catastrofală și nici cu multe decese. Trebuie doar să respectăm regulile”, a precizat Mihai Craiu într-o postare pe Facebook.