mamaplus

Dr. Diana Munteanu-Covila: Onicomicoza – cum scăpăm de infecția fungică a unghiei?

-
//
26.07.2022

Onicomicoza (din greacă Onyx - unghie și Mykes - ciupercă) este definită o infecție fungică a unghiei. Diagnosticul infecțiilor fungice ale unghiilor se stabilește clinic pe baza aspectului unghiilor afectate, însă pentru certitudine, medicul dermatolog poate solicita efectuarea unor investigații de laborator a culturi fungice. Mai multe detalii și recomandări importante, aflăm în continuare, de la dr. Diana Munteanu-Covila, medic dermatolog cosmetolog, clinica de medicină estetică Estetic-Sana.

Onicomicoza se transmite prin utilizarea în comun a șosetelor sau încălțămintei cu o persoana afectată, prin intermediul instrumentelor de pedichiură și manichiură nesterile, vestiarele sălilor de fitness, bazine de înot, saună. Pot fi afectate unghiile mâinilor, dar mai frecvent ale picioarelor.

mamaplus

Pentru unii pacienți, boala unghiilor este o problemă cosmetică și solicită tratamente din motive estetice. Însă infecțiile fungice pot reprezenta o poartă de intrare pentru diverse infecții bacteriene. Mai mult, infecția inițială poate afecta și unghiile celorlaltor degete și spațiile interdigitale cu prurită, miros neplăcut, dureri.

Tratamentul onicomicozei este de durată și cuprinde administrarea anumitor medicamente antifungice indicate de medicul dermatolog. Pentru ca terapia sistemică să fie eficientă, ea trebuie însoțită de un tratament local. Unul din cele mai eficiente tratamente locale este utilizarea fascicolului Laser 1064 nm ND-YAG. Raza laser distruge termic ciuperca.

Clinica Estetic-Sana oferă tratamente ale onicomicozei cu laserul Aerolase (SUA).

În funcție de severitatea bolii sunt necesare de la 4 la 6-8 ședințe cu periodicitatea la 1-1,5 luni. Rezultatul este apreciat peste 3-4 luni, când crește o unghie nouă și sănătoasă. Este necesară îndepărtarea oricăror surse de reinfecție.

mamaplus

Rețineți! Onicomicoza se dezvoltă rapid în medii întunecate, umede și călduroase. Ai grijă de igiena personală a picioarelor. Nu-ți împrumuta încălțările nimănui.

Clinica Estetic-Sana este un complex modern care combină un număr imens de proceduri de întinerire, cele mai eficiente și progresive în medicina estetică, tratamente complexe în acnee, cicatrici, cuperoză, toate tipurile de epilare definitivă, ozonoterapie, hidrocolonoterapie, remodelare corporală. Clinica dispune de aparataj modern, inclusiv 7 aparate de laser performante pentru toate inestetismele. 

Adresa: Chișinau, str. Alexandru Cel Bun 108/1
Telefon: (+373 22) 23 29 62, 0692 63 873
E-mail: estetic-sana@mail.ru
Facebook
Instagram

Site