Le beau toți - bărbații și femeile, tinerii și bătrânii, mai grăsuţi sau mai slăbuţi, gurmanzii sau împătimiţii dietelor. Se pare că aceste amestecuri au adunat toate speranțele și aspirațiile noastre pentru o viață lungă și tinereţe fără bătrâneţe. Vorbim despre magicele smoothie.
Smoothies sunt nişte piureuri care poate înlocui un mic dejun sau devin o gustare indispensabilă şi sănătoasă între mese. Acestea vă pot ajuta să pierdeţi ă în greutate sau, dimpotrivă, de a mai adăuga câteva kilograme pentru cei care au nevoie de asta. Și, nu în ultimul rând, pregătirea acestei băuturii este o adevărată creaţie.
În prezent, când a devenit o modă stilul de viață sănătos și modalitățile sănătoase de a ne menține în formă, aceste băuturi au devenit din nou foarte populare. Un aliment nutritiv care ocupă foarte puțin spațiu în stomac, a fost mult timp favoritul atletilor şi culturiştilor. Smoothies sunt utile mai ales pentru că păstrează proprietățile benefice ale produsului natural, cu toate vitaminele, fibrele şi micronutrienti lui.
O astfel de formă de mâncare vă permite să folosiți cu ușurință toate acele alimente utile, pe care într-o altă formă cu greu le-aţi băga în gură. Este puțin probabil să mănâncaţi o dată at\ta pătrunjel sau mărar. Într-un smoothie, puteți îmbina cu ușurință semințe încolțite cu seminte de in măcinate, frunze de păpadie, nu mai vorbim de uleiul de pește care miroase urât. În primul rând, amestecate într-un blender ingredienteledevin mai solide și apoi se adaugă la aceseta și lichidul şi se amestecă totul.
PASUL 1. ALEGEM FRUCTELE
Alegeți mai multe tipuri de fructe sau fructe de pădure, proaspete sau congelate. Dacă ați ales fructe congelate, atunci nu va mai fi nevoie să adăugați gheață.
Fructe de pădure și alte fructe: banane, fructe de pădure, mere, pere, ananas, piersici, kiwi, pepene roșu, mango, cireșe.
Legume și verdețuri: spanac, avocado, anghinare, frunze de sfeclă, frunze de salată, frunze de păpădie, rucola.
PASUL 2. ALEGEM BAZA
Se adaugă lichid. Cu cât mai suculente alegem fructele și fructele de pădure, cu atât mai puțin lichid veți adăuga.
O bază ușoară: gheață, suc de fructe, cafea rece, ceai verde rece, infuzie rece de plante, apă.
O bază nutritivă: lapte (de vacă, capră, soia, migdale, nucă de cocos).
Suplimentele vor da băuturii o consistență mai densă –înghețată, cereale.
PASUL 3. ELEMENTUL FINAL
Ca gustul băuturii să fie unic, adăugați în el ,,cel mai important’’
Arome: zahăr brun, vanilie sau extract de migdale, scortișoara, sirop de arțar, smochine, plante (mentă, busuioc).
O notă de amărăciune: muștar, hrean și wasabi.
Condimente - afrodisiace: ghimbir proaspăt și murat, cardamom, nucșoară.
Suplimente specifice: ulei de peşte, seminte de in, cereale încolțite, spirulina, fructe de pădure goji, cacao, produse apicole (polen, lăptișor de matcă, propolis).
Câteva combinații pentru smoothies:
Ca înlocuitor pentru micul dejun sau o gustare: cereale, căpșuni, banane, iaurt, lapte.
Opțiune cu cafea: cafea rece, iaurt de vanilie, banane, scorțișoară
Liniștitor: banane, miere, migdale, nucșoara, iaurt, ceai de mușețel
Energic: căpșuni, banane, iaurt, lapte
De ce smoothies se servesc din două paie?
Există două motive. În primul rând, pentru a menține o consistență uniformă (smoothies sunt printre cocktail-urile pentru care aveți să beţi amestecând constant). În al doilea rând, pentru o mai bună circulație a aerului. Gheață pisată, prezentă într-un cocktail, are o densitate relativ scăzută, astfel ea plutește la suprafață și formează un dop care împiedică trecerea aerului. Dacă există un al doilea pai de cocktail, aerul trece în păhar și ia locul volumului liber.
Mici trucuri
Puțin probabil că veți putea amesteca înt-un cocktail fructe aсre cu lapte (pur și simplu se va coagula). Așa că pentru portocale și mandarine alegeți sucuri, apă, ceai verde, cafea rece.
Băuturilor din legume ar fi bine să nu le adăugaţi sare, mai bine este adăugați condimente.
Pentru pierdera în greutate îb smoothies de fructe folosiți fructele mai puțin calorice (mere, mandarine, grapefruit, ananas) și oricare fructe de pădure. Iar la banane, avocado și piersici mai bine să renunțați. În loc de lapte gras și smântână folosiți chefir sau iaurt cu un procent de grăsimi scazut.
Material pregătit de mamaplus