Dacă urmează să ai o intervenție chirurgicală, este posibil să ți se spună că nu trebuie să mănânci înainte de anestezie sau să bei timp de opt până la 12 ore înainte de procedură. Nu este greu să respecți această regulă pentru că, de obicei, operațiile sunt programate dimineața.

Există mai multe motive pentru care pacienții sunt rugați să nu mănânce înainte de anestezie. Sub anestezie generală, capacitatea ta de a reacționa dispare, deoarece mușchii tăi sunt paralizați și ești inconștient.

În plus, dacă intervenția chirurgicală are legătură cu sistemul gastrointestinal și tu ai alimente în stomac, ar putea complica intervenția chirurgicală și ar putea duce la infecții.

În unele cazuri, se golește complet tractul digestiv pentru a te pregăti pentru operație. A mânca sau a bea după pregătirea intestinului ar putea anula toate eforturile de a vă goli tractul digestiv.

Cât de periculos este să mănânci înainte de anestezie

Greața și vărsăturile postoperatorii (PONV) sunt dintre cele mai frecvente complicații ale intervenției chirurgicale. În timp ce există medicamente disponibile pentru a trata greața și vărsăturile, cel mai simplu mod de a preveni acest lucru este să nu mănânci înainte de anestezie.

De asemenea, dacă ai alimente sau lichide în stomac în timpul intervenției chirurgicale, ai putea voma în timp ce te afli sub anestezie. Anestezia, care paralizează corpul, te va face să inspiri voma în plămâni.

Adormit și paralizat, abilitatea ta să tușești sau chiar să scuipi voma este eliminată și riscul de aspirație este ridicat. Acest aliment sau lichid aspirat poate duce rapid la pneumonie prin aspirație.