Dacă pentru toată lumea sosirea frumoasei toamne aurii reprezintă un motiv de bucurie, pentru femeile care suferă de cistită cronică – un motiv de îngrijorare. Cistita, inflamația vezicii urinare, este o afecțiune extrem de supărătoare din cauza simptomelor dureroase în timpul urinării și a frecvenței crescute a urinărilor. Și mai complicată devine situația atunci când aceasta recidivează. În acest caz se mai adaugă și anxietatea din cauza faptului că nu se găsește soluția care să elimine simptomele odată și pentru totdeauna. Iar odată cu răcirea timpului, crizele de cistită sunt tot mai frecvente.

Bineînțeles că înainte de a lua orice tratament este important să mergem la medic pentru a determina care este cauza afecțiunii. Cistita instaurată ca afecţiune primară la nivelul vezicii urinare este cauzată de infecţii bacteriene, fungice, cu alte microorganisme, iar cistita instaurată secundar apare ca urmare a altor afecţiuni şi situaţii sau stări (boli generale, traumatisme locale, procese inflamatorii pelvine, neoplazii, ingestii de substanţe, postradioterapie, stări imunocompromise etc.)

Pentru femeile care suferă de cistită cronică sunt însă anumite schimbări în modul de viață și în comportament care ne poate ajuta la prevenirea recidivării cistitei cronice.

  • Să consume, în medie, doi litri de lichide pe zi (dar fără bere, vin, cafea sau cola). S-a constatat că persoanele care suferă de cistită nu consumă lichide suficiente sistematic.
  • Să aleagă cu grijă ce mănâncă. Multe paciente suferă de constipaţie cronică, tulburările de evacuare fecală crescând contaminarea perineovaginală şi uretrală, ceea ce face ca sursa să fie permanentă şi recidiva precoce. 
  • Să renunțe la lenjeria intimă modernă minimă (tanga), în favoarea celei clasice, din materiale naturale, care se poate spăla şi dezinfecta, astfel scăzând foarte mult contaminarea prin colonizare uretrovezicală retrogradă.
  • Să aibă grijă de igiena organelor urogenitale și să utilizăm probiotice după tratamentele cu antibiotice, prescrise deseori în cazul acutizărilor cistitei.
  • Să se îmbrace corespunzător temperaturii de afară și să nu se așeze pe suprafețe reci, pentru a evita suprarăcirea.

În cazul acutizărilor cistitei cronice, medicii recurg la antibiotice, dar în formele necomplicate, ele pot fi evitate. În aceste situații se recomandă remedii naturale cu acțiune uroseptică. Un remediu eficient în cistită pe bază de plante medicinale este și Canephron® N.

mamaplus

El a demonstrat în studii clinice o eficacitate comparabilă cu antibioticoterapia. În plus are acțiune antiinflamatoare (înlătură durerea și senzația de arsură) și spasmolitică (reduce micțiunile frecvente). În situații mai complicate de cistită, când antibioticul nu poate fi evitat, adăugarea Canephron® N la tratament reduce semnificativ riscul de acutizări repetate. Canephron® N este produs de compania germană Bionorica și este folosit de peste 30 de ani ca terapie în cazul bolilor inflamatorii ale tractului urinar. Efectele terapeutice ale acestui medicament fiind dovedite de un număr mare de studii clinice.

Astfel, datorită combinației unice din 3 plante medicinale - Centaurii herba, Levistici radix și Rosmarini folia, Canephron® N vă poate ajuta să contracarați și preveniți acutizările de cistită cu toate simptomele neplăcute ale acesteia.

Aveți grijă de sănătatea Dvs și alegeți cu grijă tratamentul necesar!

Compania germana "Bionorica SE", unul dintre principalii producători mondiali de medicamente pe bază de plante. Misiunea noastră este de a face medicina mai sigură în fiecare zi!

Adresa: MD-2025, Republica Moldova, Chisinau, str. Vl. Korolenko, 15
Telefon: (+373) 22 000 288
E-mail: info@bionorica.md
Facebook