mamaplus

Cinci lucruri din casă pe care trebuie să le igienizezi după ce te-ai vindecat de răceală

-
//
26.05.2022

Să răcești nu este deloc un lucru distractiv. Pot să apară dureri de cap, dureri în gât sau te poți confrunta cu febră, tuse, strănut, nas înfundat și secreții nazale abundente. Însă după ce începi să te simți mai bine, trebuie să te asiguri că vei igieniza lucrurile din locuință ce pot fi contaminate. Ține cont că virusul gripal poate supraviețui 24 de ore pe suprafețe, așa că ia în calcul să cureți toate aceste obiecte! 

Telecomanda

Când răcești, nimic nu este mai plăcut decât să stai întins pe canapea și să urmărești serialul tău favorit. Pentru că telecomanda este unul dintre obiectele care sunt atinse cel mai des, o idee bună este să o dezinfectezi imediat ce te-ai vindecat de răceală. Telecomanda o poți curăța, cu ușurință, cu ajutorul unui șervețel umed antibacterian. 

Așternuturile

Virusul gripal poate să supraviețuiască mult timp pe materialele fragile. De aceea, dacă ai răcit, este bine să schimbi cât mai des așternuturile. Asigură-te că le vei spăla la o temperatură ridicată. 

Telefonul mobil

La fel ca telecomanda, telefonul mobil este unul dintre obiectele pe care le atingem destul de des. Când ești bolnav, nu îți dorești să pierzi legătura cu cei dragi, așa că rețelele de socializare te pot alina. Este bine să dezinfectezi telefonul cu șervețel umed antibacterian atât după vindecare, cât și după ce ajungi acasă, în fiecare seară.

Jucăriile de pluș

Când copiii răcesc, de regulă, ei petrec mai mult timp jucându-se în casă, cu jucăriile de pluș. Virusul gripal se poate transmite pe materialele din care sunt făcute jucăriile, de aceea este bine să le speli în apă caldă, în mașina de spălat haine. 

Periuța de dinți

Te speli pe dinți de două ori pe zi, așa că periuța ta poate fi o sursă uriașă de bacterii. Când răcești, lucrurile se pot înrăutăți. De aceea, este bine să te asiguri că periuța ta de dinți nu se află lângă periuțele altor persoane din locuință. În plus, asigură-te că după fiecare utilizare, speli întreaga suprafață a periuței de dinți.