Studiile arată că, indiferent de motiv, vărsăturile după administrarea de contraceptive orale pot să modifice eficacitatea acestora. Situația este diferită dacă vărsăturile apar imediat după administrarea pilulei sau mai târziu în timpul zilei, la câteva ore după ingerarea acesteia.

Este important să reții faptul că expulzarea pilulei la maxim 3-4 ore după ce ai luat-o are cea mai mare probabilitate de a modifica eficacitatea medicamentului. Este nevoie de aproximativ 3-4 ore pentru a digera pilula și a activa hormonii.

Vărsăturile apărute în această perioadă de timp înseamnă că organismul nu a fost capabil să absoarbă complet hormonii contraceptivi. În acest caz, îți recomandăm să iei o altă pastilă și, în următoarele zile, să continu să iei pastila la aceeași oră în fiecare zi.

Dacă vomiți o singură dată și ai luat o altă pastilă, vei putea menține eficacitatea pilulei și vei continua să-ți reglezi ciclul. Trebuie să ai întotdeauna o cutie de pilule de rezervă în cazul în care vomiți după anticoncepționale sau se întâmplă ceva cu prima cutie. Respectă rutina de 21 sau 28 de zile.

În plus, te-ai putea îmbolnăvi din cauza intoxicațiilor alimentare sau gripei. Dacă iei anumite antibiotice sau dacă uiți să iei pilula la timp, trebuie să utilizezi o altă formă de contracepție, cum ar fi prezervativul masculin sau prezervativul feminin pentru a preveni sarcina.

În cele din urmă, este important să discuți cu medicul specialist dacă te afli în situațiile de mai sus sau dacă ai întrebări cu privire la pilula contraceptivă.