Ce să faci ca să nu mai mănânci atât de mult după sărbători

Creierul nostru este programat astfel încât să reacţioneze la cei mai puternici stimuli. 

Unii dintre aceştia sunt gustul sărat, alimentele grase și dulci. Aceştia activează receptorii opioizi din creier  care ne oferă senzaţia de plăcere și  în același timp, ridică apetitul făcându-ne să vrem să mâncăm mai mult şi mai mult. 

În perioada sărbătorilor, ne-am relaxat  şi creierul care era deprins să "mănânce sănătos", s-a reorientat şi a început a căuta stimulenţi alimentari. Dar sărbătorile au trecut şi trebuie să revenim la regimul normal. Iată câteva trucuri care te vor ajuta să ieși din această stare în care mâcarea este pe primul loc.

Mai bine nu începe!

Dacă simţiţi că nu vă puteţi controla, nu văprovocaţi răbdarea. Amintiți-vă că este mai greu să te opreşti decât să începi a mânca. Va fi mult mai ușor să renunţaţi de tot la bomboane / chips-uri, decât să mâncați doar una sau două și să va opriţi.

"Eu nu mănânc asta"  în loc de " Nu am voie... "

Un alt truc psihologic, care vă va ajuta să faceţi față ispitei este atunci când, la vederea unui tort de ciocolata foarte apetisant vă spuneţi sie însăşi sau altora: "mulțumesc, eu nu mănânc tortă" aşa veţi rezista mai ușor decât în cazul în care veţi spune: "Nu am voie să mănânc tortă". Totul constă în faptul cum creierul reacţionează la aceste cuvinte.   "Nu fac asta" pentru creier înseamnă libera alegere: Eu deţin controlul, eu sunt stăpân pe situație, eu sunt cel care decide. "Eu nu pot să...", este percepută ca o limitare, aceste cuvinte scad voinţa interioară și ne fac să ne simţim victime.

Ce să faci ca să nu mai mănânci atât de mult după sărbători

Dezvoltaţi-vă o repulsie față de alimente dulci și grase aşa cum fac fostii fumători pentru ţigări!

Despre zahăr ( copturile sunt de semenea produse cu zahăr) este important să ţineţi minte trei lucruri: el nu face bine sistemului imunitar, distruge vasele sangvine (diabetul zaharat, accident vascular cerebral, boala Alzheimer ) și distruge colagenul, din acest motiv pielea îmbătrâneşte mai repede.

"Spălaţi-vă" de ispită cu apă!

Sună ciudat , dar functioneaza: dacă vă spălați pe mâini imediat ce aţi decis să nu mâncaţi ceva ce v-aţi dorit foarte mult, vă veti simti mai sigur și mai încrezători iar ispita va dispărea. Acest gest simplu spală simbolic stresul de a lua decizii dificile. Autorii unui studiu de profil spun că: "spălatul pe mâini ne împacă cu alegerea făcută, nu este nevoie să ne convingem pe noi înşine că am procedat  corect, apa o face pentru noi.

Ce să faci ca să nu mai mănânci atât de mult după sărbători

Luaţi  5-7 inghitituri de apa la fiecare 15-20 de minute

Apa normalizeaza pofta de mâncare și zahărul din sânge, curăță organismul de toxine, ajută la absorbţia mai multor vitamine și minerale din alimente, protejează împotriva virușilor, previne oboseala, alungă migrenele. În cazul în care, după o oră și jumătate după masă grea vă este foame din nou beţi mai bine apă.

Ce să faci ca să nu mai mănânci atât de mult după sărbători

Sursa: http://smart-cookie.ru/