Una dintre cele mai bune surse de proteine, oul joacă un rol extrem de important în orice dietă. Există o mulţine de motive pentru care ar trebui să îl consumi!

Câte ouă avem voie să mâncăm zilnic

Creşte colesterolul bun

Ani la rândul s-a crezut că oul ar trebui consumat mai rar pe motiv că ar creşte colesterolul. Lucru adevărat, însă cu menţiunea că sporeşte creşterea colesterolului bun (HDL). Acesta este un compus lipidic esenţial pentru menţinerea structurii membranei celulare şi pentru producerea acizilor biliar necesari sistemului digestiv. Un ou conţine 210 mg de colesterol, în condiţiile în care limita zilnică admisă este de 300 de mg de colesterol. Dacă vrei să consumi doar proteinele, foloseşte albuşul.

E sursă de aminoacizi esenţiali

Albuşul reprezintă o sursă completă de proteine, la îndemâna oricui şi de cea mai bună calitate. Oferă 9 aminoacizi esenţiali. Potrivit nutriţioniştilor, proteina din ou este mai bună calitativ decât cea din carne sau din peşte, deoarece este asimiliată în totalitate de organismul uman. Un ou conţine 6 grame de proteine.

Oferă belşug de minerale

Ouăle conţin minerale importante pentru organism, precum fierul, zincul şi fosforul. Acestea sunt necesare pentru menţinerea sănătăţii sistemul imunitar şi a sistemului osos.

Sursa: adevarul.ro