mamaplus

Care sunt simptomele principale ale atacurilor de panică și cum le poți controla?

-
//
24.02.2022

Palpitațiile, transpirația abundentă, tremuriciul, dificultățile de respirație, amețelile, furnicăturile în extremități și chiar starea de vomă sunt doar câteva dintre simptomele de bază ale atacului de panică. Pe măsură ce organismul încearcă să absoarbă cât mai mult oxigen, ritmul respirației creste. În același timp, organismul eliberează hormoni, cum sunt adrenalina, care provoacă inima să bată mai repede și tensionează musculatura. Când trebuie să mergi la medic dar și ce măsuri pot fi întreprinse pentru a preveni sau ameliora această stare, află în continuare.

Un atac de panică îți poate da cea mai sumbră senzație, dar în cele mai multe cazuri nu necesită tratament. Totuși, dacă atacul continuă mai mult de 20 de minute și respiri cu dificulatate, vei avea nevoie de ajutorul unui specialist. Este valabil și pentru situația în care respirația ta revine la normal, dar tu încă nu te simți în regulă. Dacă ritmul cardiac nu este normal sau ai dureri în piept și dacă suferi des de atacuri de panică, atunci ai nevoie de un control medical.

Cum poți preveni atacurile de panică?

În primul rând, trebuie să identifici factorii de stres și să-i diminuezi pe rând. În felul acesta poți reduce intensitatea simptomelor unui atac de panică. În prevenirea atacurilor ajută exercițiile de respirație, executate zilnic.

Mișcarea regulată este o altă metodă eficientă de prevenire, în special antrenamentele aerobice. Acest tip de mișcare țin sub control nivelul de stres, elimină o parte din tensune acumulată în corp, îmbunătățesc dispoziția și redau încrederea în propria persoană.

Chiar și dieta, bogată în fructe și legume și cu doze echilibrate de proteine, glucide, grăsimi și carbohidrați ajută în prevenirea atacurilor.

Limitează consumul de cafea, băuturi alcoolice și fumatul – aceștia sunt factori care agravează simptomele unui atac. Ajută în prevenirea și ținerea sub control a panicii aplicațiile pentru sănătatea mintală, care pot fi instalate pe telefoanele inteligente.